Ανακοίνωση 310/01.01."2016"

Ο εναγκαλισμός του «Ελληνικού» κράτους με την Ορθόδοξη εκκλησία και τους διάφορους μη κυβερνητικούς οργανισμούς που δρουν προς όφελός της καλά κρατεί. Πολλοί αφελείς συμπολίτες μας θεώρησαν ότι με την άνοδο ενός αριστερού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το αυτονόητο για μια Ευρωπαϊκή δημοκρατία αίτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, θα δρομολογούταν και μάλιστα σύντομα. ’λλωστε αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έσειαν με υπερηφάνεια την «αθεΐα» του Αλέξη Τσίπρα ως σημαία προοδευτισμού. Όπως όμως όλα δείχνουν επρόκειτο για έναν προοδευτισμό βαθύτατα Βυζαντινό, και κατά συνέπεια στερούμενο ουσίας. Το ζήτημα του διαχωρισμού έχει μπει στο συρτάρι με τα αζήτητα, με το πολύ βολικό πρόσχημα του μείζονος θέματος της οικονομίας. Έτσι όχι μόνο ουδείς λόγος γίνετε για διαχωρισμό, αντιθέτως μάλιστα η επιρροή του Ορθόδοξου κατεστημένου δείχνει να δυναμώνει.

Τελευταίο δείγμα το «παιδαγωγικό» συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες αθεϊστικές προκλήσεις» που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως "Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ", παρακλάδι της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ο Σωτήρ», στις 4 Ιανουαρίου "2016" στην Θεσσαλονίκη με την ουσιαστική αρωγή του Υπουργείου Παιδείας. Συνέδριο που για το οποίο το Υπουργείο Κατήχησης (γιατί μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί) ζητά από τους υπαλλήλους του εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν με ειδική εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συνέδρια σαν και αυτό που προωθούνται μέσω του Υπουργείου και σχεδόν επιβάλλονται στους εκπαιδευτικούς, έχουν θέση μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας του κατ’ ευφημισμό «Ελληνικού» κράτους. Είναι καιρός να πάψουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου να εθελοτυφλούν και να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα. Κυβερνήσεις αλλάζουν στην σύγχρονη Ρωμανία το πραγματικό Κράτος όμως είναι σταθερό, αμετάβλητο, και φοράει μαύρο ράσο.