Ανακοίνωση 331/20.5."2017"

Για θρησκευτικούς λόγους, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει στον εαυτό του ο,τιδήποτε. Να αυτομαστιγωθεί, να ανέβει σε έναν στύλο, να κατοικήσει σε μνήμα, ακόμα και ν' αυτο-ευνουχιστεί, και εν γένει να κάνει στο σώμα του ο,τιδήποτε από όλο εκείνο το απίθανο όσο και πλουσιότατο ρεπερτόριο της Χριστιανοσύνης, του Ισλάμ και όλων των σχετικών αντιλήψεων, που δεν τα έχουν και πολύ καλά με την πραγματική, δηλαδή απτή, ευτυχία του ανθρώπου.

Αυτονόητα, κανείς δεν έχει δικαίωμα, για κανέναν απολύτως λόγο, να επιβάλει το ο,τιδήποτε στο κορμί του άλλου, πόσω μάλλον όταν αυτός ο άλλος δεν συμμερίζεται τις απόψεις του ενεργούντος. Κανείς επίσης νομοθέτης δεν έχει το δικαίωμα να καταστήσει αδύνατον για κάποιον να κάνει με τον εαυτό του εκείνο που επιθυμεί, συνεπώς όλα τα ιστορικά κρούσματα κοσμοδιορθωτισμού που ποινικοποίησαν ή εξακολουθούν να ποινικοποιούν επιλογές όπως ο αυτοχειριασμός ή η έκτρωση, είναι απαράδεκτα και μισανθρωπικά.

Στην χώρα μας, υποτίθεται πως οι εκτρώσεις δεν είναι πια παράνομες, όπως μέχρι προσφάτως επέβαλε η, από ιδρύσεως του Νεοελληνικού κράτους, κατ' ουσίαν νομοθετούσα χριστιανική θεοκρατία. Γι' αυτό και δεν κατανοήσαμε την "λογική" πίσω από την είδηση πως οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Σάμου, αρνήθηκαν την χορήγηση αναισθησίας όταν πρόκειται για, μη αναγκαστική λόγω κινδύνου, διακοπή κύησης. Κάποια αναφορά που έγινε μάλιστα στην Βουλή, μας μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως κοσμικό. Δεν ήταν όμως!

Η πραγματική φύση του γεγονότος αποκαλύφθηκε όταν ο εντόπιος μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας έσπευσε να κάνει ανακοίνωση, η οποία ξεκαθάρισε και στον πιο δύσπιστο άνθρωπο, ότι η πιο πάνω παράλογη άρνηση είχε αίτια θρησκευτικά, αν δεν ήταν και καθαρά υποδαυλισμένη, και μάλιστα, εντελώς απροκάλυπτα, διατυπώθηκε πως οι αντιλήψεις των θεοκρατών και των πιστών τους είναι υπεράνω του νόμου! Επί λέξει ο μητροπολίτης έγραψε: "τώρα στην αιτίαση ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα της διακοπής της κυήσεως, όταν αυτή κριθεί ανεπιθύμητη, απαντούμε ότι πάνω από τον ανθρώπινο νόμο είναι ο νόμος του Θεού... Ο Ορθόδοξος Χριστιανός συχνά καλείται όχι να παρακούσει, αλλά να υπερβεί τον νόμο, όταν αυτός έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του Θεού". Ό,τι ακριβώς θα έγραφε και ο πιο φανατικός τζιχαντιστής θεοκράτης.

Να μάθει λοιπόν ο μητροπολίτης Σάμου, ότι στην δική μας αντίληψη περί Πολιτείας, τίποτε και κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι εμείς υπομένουμε καρτερικά όλες αυτές τις εξαλλοσύνες και ακρότητες των ομοϊδεατών του, κληρικών και λαϊκών όπως οι αναισθησιολόγοι της Σάμου, στις οποίες το νυν νομικό πλαίσιο τους αφήνει περιθώρια να προβαίνουν. Να μάθει επίσης, ότι το τρομακτικά μεγάλο στην χώρα μας ποσοστό εκτρώσεων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην πλήρη έλλειψη πραγματικής σεξουαλικής αγωγής και στην άγνοια περί των μεθόδων αντισύλληψης, για τις οποίες ευθύνται αποκλειστικώς η κρατούσα θρησκεία, η οποία, μέσω του Κράτους, κυριολεκτικά γαλουχεί τους ανθρώπους όπως και μόνον αυτή αρέσκεται.

Η Πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα που χειρίζονται ή επιδιώκουν να χειριστούν την μοίρα αυτού του τόπου, τι λένε άραγε επί όλων αυτών; Πολύ θα θέλαμε να βλέπαμε μία κάποια, θαρραλέα επιτέλους, τοποθέτησή τους.