Ανακοίνωση 353/20.7.«2018»

Κάθε λογικός, μορφωμένος και φυσιολογικός (ακατήχητος) άνθρωπος, πρέπει να γέλασε αρκετά με την χθεσινή ανακοίνωση τού απερίγραπτου «Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» του επίσης απερίγραπτου μητροπολίτη Πειραιώς Μεντζελόπουλου, υπό τον τουλάχιστον παλαβό τίτλο «Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ αρχαιοελληνικής Θρησκείας και αρχαιοελληνικού Πολιτισμού;»

Γελάσαμε και εμείς, επαναληπτικά, σε κάθε παράγραφό της, παρ' όλο που το ευρύτερο ζήτημα που ανακινεί είναι σοβαρότατο. Σοβαρότατο, επειδή η, αναγνωρισμένη ως γνωστή από την Πολιτεία, Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν είναι ούτε... αίρεση, ούτε... παραθρησκεία, αλλά η (παρά τους επί αιώνες διωγμούς) ιστορικώς συνεχής και παραδεδομένη Θρησκεία του πραγματικού Ελληνικού Έθνους. Σοβαρότατο, επειδή η κατά Σύνταγμα υποτιθέμενη «επικράτηση» της θρησκείας του Μεντζελόπουλου και των κωμικών ιεροεξεταστών του, στηρίζεται αποκλειστικώς και μόνον στην άγρια οικονομική αφαίμαξη του οικονομικά χρεωκοπημένου Κράτους και στον κυριολεκτικά στον αέρα συσσωρευμένο πλούτο της, που της επιτρέπει να έχει αμέτρητα πολιτικά και «παραγοντικά» δουλικά. Σοβαρότατο, επειδή η κατά Σύνταγμα υποτιθέμενη «επικράτηση» της θρησκείας του Μεντζελόπουλου, διαιωνίζεται μέσω της ορθόδοξης πλύσης εγκεφάλου των ανυπεράσπιστων ανηλίκων, που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται «δημόσια παιδεία». Σοβαρότατο, επειδή πάμπολλες άλλες σκανδαλώδεις καταστάσεις στηρίζουν τον βυζαντινό, αλλά και ευρύτερα «ανατολικό» μεσαίωνα, σε μία κοινωνία που παριστάνει την «σύγχρονη» και «ευρωπαϊκή».

Το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» του Μεντζελόπουλου, μπουρδολόγησε φλυαρώντας και φλυάρησε μπουρδολογώντας, προσπαθώντας να πείσει κανέναν αμόρφωτο και διανοητικά κατεστραμμένο, πως τάχα το βασικότερο ταυτοτικό στοιχείο του Ελληνισμού, δηλαδή η εθνική του Θρησκεία, δεν είχε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό! Εμείς, απεχθανόμενοι ισόποσα και την μπουρδολογία και την φλυαρία, απαντούμε σε αυτούς τους κυρίους και σε κάθε όμοιό τους, ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, σε ημερομηνία και χώρο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, για να καταλάβει επιτέλους ο κάθε αγχίνους Νεοέλληνας πολίτης, ποιας πλευράς η οντολογία και θεολογία είναι σοβαρότερη και πιο κοντά στον σύγχρονο πολιτισμό και τις σύγχρονες επιστήμες.

Με έξοδα ημών των αγρίως φορολογουμένων, έχετε «μορφώσει» στρατιές ολόκληρες ορθόδοξων θεολόγων, κύριε Μεντζελόπουλε. Ε, κάντε τον κόπο και στείλτε μας τον καλύτερο εξ όλων αυτών, να συζητήσουμε επιτέλους προς πνευματικό όφελος του πολλαπλώς κακοποιημένου Ελληνικού λαού.