Ανακοίνωση 361/11.1.«2019»

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία έχει κατ' επανάληψη επισημάνει, ότι το πρόβλημα της σύγχρονης ρωμέϊκης κοινωνίας δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό, αλλά αποκλειστικώς πολιτισμικό και ως εκ τούτου αποκλειστικώς πολιτισμική είναι η λύση του. Σε αυτό επαληθευόμαστε κάθε ημέρα και πολλαπλά, αν και σήμερα, δυστυχώς, η αθλιότητα έσπασε νέα ρεκόρ στην περίπτωση διαδηλωτή εκπαιδευτικού, που τσαλαπάτησε το στεφάνι που είχε καταθέσει νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Και αυτό δίχως να εμποδιστεί από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Αυτός ο άνθρωπος, που μάλιστα θέλει να πληρώνεται από τους φορολογούμενος για να διαμορφώνει (αυτό σημαίνει το «μορφώνει») τους αυριανούς πολίτες, δεν γνώριζε άραγε πως τα κατατεθειμένα στεφάνια ανήκουν σε εκείνους (κατά κανόνα νεκρούς ήρωες) που το κάθε μνημείο θυμίζει, και όχι στο πρόσωπο ή εκπρόσωπο που τα έχουν καταθέσει; Προφανώς όχι, και αυτό κάνει το γεγονός ακόμα πιο αηδιαστικό.

Η βαρβαρότητα και αχρειοσύνη εξαπλώνονται ολοένα και πιο πολύ στην ρωμέϊκη κοινωνία, που ούτως ή άλλως δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τις έννοιες της ευνομίας, της σεβαστικότητας και της απλής αιδούς. Και γι' αυτό ευθύνονται συγκεκριμένοι θεσμοί, με πρώτους και κύριους εκείνους που διαπλάθουν ανθρώπους, δηλαδή την προβληματική πια «ελληνορθόδοξη» οικογένεια και την κωμική (αποσυντονιστική και κατηχητική) έως ανύπαρκτη «Παιδεία».

Ήθος ανθρώπωι δαίμων. Ακούει άραγε κανείς εξ εκείνων που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή επιθυμούν να κυβερνήσουν αυτόν τον χιλιορημαγμένο τόπο;