Ανακοίνωση 363 / 15. 3. «2019»

Το σημερινό μακελειό δεκάδων μουσουλμάνων στην έως τώρα γαλήνια πόλη Christchurch («Εκκλησία του Χριστού» σημαίνει το όνομα) της Νέας Ζηλανδίας, υπό ένα μανιφέστο μάλιστα που ονειρευόταν και να πάρει την… Αγιασοφιά (!!!), ελπίζουμε να αφυπνίσει επιτέλους ό,τι έχει απομείνει από την πολιτισμένη ανθρωπότητα και να αμυνθεί αποτελεσματικά κατά της μισαλλόδοξης παραφροσύνης που, το βλέπουν δεν το βλέπουν αυτό οι κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών, σαρώνει κάθε θεμέλιο πολιτισμένου βίου. Παντού σχεδόν στον πλανήτη, εκεί που έχει διαδοθεί και ριζώσει ο εφηρμοσμένος (θρησκευτικός, πολιτικός, πολιτισμικός) μονοθεϊσμός, οι άνθρωποι είναι πλέον έτοιμοι να κακοποιήσουν ή και να σκοτώσουν κάποιους άλλους ανθρώπους, που απλώς έχουν διαφορετικά πράγματα στα κεφάλια τους.

Όλες οι πλευρές αυτής της μισαλλόδοξης παραφροσύνης, είναι όμοιες και εξίσου αρρωστημένες. Οι ανώμαλοι σύγχρονοι σταυροφόροι δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα όμοιά τους ανώμαλα όντα που εδώ και 2-3 δεκαετίες θυμήθηκαν διαστρεβλωτικά την έννοια της τζιχάντ και εξαπέλυσαν γενικευμένο πόλεμο κατά του δυτικού πολιτισμού. Ανατριχιαστική ήταν η προ ολίγων μόλις ημερών εικόνα των τέκνων και μπουργκοφόρων γυναικών κάποιων παραδοθέντων τζιχαντιστών, που πετούσαν αντικείμενα κατά των δυτικών δημοσιογράφων και φώναζαν «θα έρθουμε και στις χώρες σας».

Διαπιστώνουμε πως απέναντι στην γενικευμένη πια μισαλλόδοξη παραφροσύνη, η πολιτισμένη ανθρωπότητα κοιμάται, και ούτε καταλαβαίνει καν πως κάθε κορύφωση ενός εξτρεμισμού ξεκινάει πάντοτε από κάποιο πιο χαλαρό και χαμηλό επίπεδό του. Η κάθε βόμβα ή η κάθε σκανδάλη που σκοτώνει, έχει ως αφετηρία της τα προγενέστερα λόγια κάποιων (είτε σε τζαμιά, είτε από άμβωνες, είτε μέσω του διαδικτύου) που ή ενδιαφέρονται να διεγείρουν ομοίους τους, ή προφασίζονται ότι έχουν τάχα προσβληθεί τα «όσια και ιερά» τους. Υπό αυτό το πρίσμα, καθίσταται πασιφανές σε κάθε φυσιολογικό (δηλαδή λογικό) άνθρωπο, πως τα συχνά πλέον αποτρόπαια μακελειά δεν είναι παρά η απότομη «ενηλικίωση» κάποιων φαινομενικά «παιδικών» δράσεων, όπως η πρόσφατη εκείνη στην θεοκρατική χώρα μας, κατά την οποία φανατικοί ορθόδοξοι ρωμιοί διέκοψαν στην Θεσσαλονίκη μια θεατρική παράσταση επειδή λέει έκανε... «εξύβριση των Θείων».

‘Ό,τι έχει απομείνει από την πολιτισμένη ανθρωπότητα, οφείλει εδώ και τώρα να αμυνθεί αποτελεσματικά κατά της μισαλλόδοξης παραφροσύνης, καταδιώκοντας εφεξής σε επίπεδο κακουργήματος και τιμωρώντας ανάλογα κάθε πράξη ή παρότρυνση σε πράξη βίας κατά ανθρώπων που απλώς πρεσβεύουν άλλα πράγματα, είτε σε θρησκευτικό, είτε σε πολιτικό ή πολιτισμικό επίπεδο. Γιατί απλώς ο πολιτισμός, που δειλά και κουτσά επέστρεψε μετά τον σκοτεινό Μεσαίωνα, έπειτα από αγώνες επί αγώνων ανθρώπων που υπηρέτησαν την ελεύθερη σκέψη, οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του. Σε όλον τον πλανήτη. Η απειλή των φανατικών μπουργκοφόρων γυναικών «θα έρθουμε και στις χώρες σας», ήτοι «θα επιτεθούμε στην ησυχία σας», ταιριάζει σε κάθε στόμα παλαβού και φανατικού, ασχέτως φύλου και, σε κάθε περίπτωση, ασχέτως θρησκείας ή φυλής ή ιδεολογίας που επικαλείται. Εδώ, πολύ θα θέλαμε να είχαμε τις θέσεις των ημεδαπών πολιτικών κομμάτων που, προεκλογική περίοδος γαρ, διεκδικούν την ψήφο μας, αν και ξέρουμε πως σχεδόν όλα αποτελούν μάλλον τμήμα του όλου προβλήματος, παρά τμήμα της λύσης του.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως στην θεοκρατική χώρα μας, οι ορθόδοξοι εξτρεμιστές κατασκευάζονται απροκάλυπτα στο υπόδουλο στην Ορθοδοξία ελληνόφωνο σχολείο, μέσω συστηματικής διαπότισης με θεολογικά φληναφήματα, ιστορικά ψεύδη και ωμό ανορθολογισμό. Τα ελληνόφωνα σχολεία είναι αυτά που παράγουν στενόμυαλους λειτουργικά αναλφάβητους, που θεωρούν εχθρούς όσους απλώς είναι διαφορετικοί, πνευματικά πρωτόγονους έτοιμους να κακοποιήσουν «αντίχριστους», να ματαιώσουν «αντίχριστα» θεατρικά έργα, να απαιτήσουν να ματαιωθούν «αντίχριστες» συναυλίες, ακόμα και να μαχαιρώσουν παλαιότερα το... «αντίχριστο» πιάνο που τόλμησε να παίξει «βλάσφημες νότες» μέσα στην Ροτόντα, σε αυτόν τον Εθνικό Ναό του Υψίστου Διός και των Μεγάλων Καβείρων, που έχουν θρασύτατα καταπατήσει οι χριστιανοί.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι εξτρεμιστές, που στην δική μας χώρα απειλούν τον πολιτισμό, σε αγαστή συνεργασία με τους «αντιπάλους» τους μονοθεϊστές, τούς κυρίως εισαγόμενους ισλαμιστές, αν και στο πολιτικό επίπεδο υπάρχουν επίσης και συνεχώς αυξάνονται οι ιδεοληπτικοί και ψυχοπαθείς που αναπολούν κανονικότατα το αίμα του εμφυλίου. Η συντεταγμένη Πολιτεία, ή ό,τι τελοσπάντων έχει απομείνει από αυτήν ως μικρό τμήμα που δεν υπηρετεί απροκάλυπτα την Εκκλησία ή τους πολιτικούς διχασμούς, τι πράττει ή τι προτίθεται (πραγματικά) να πράξει για να τους αντιμετωπίσει; Θα θέλαμε και εδώ τις απαντήσεις των πολιτικών κομμάτων που, προεκλογική περίοδος γαρ όπως είπαμε, διεκδικούν την ψήφο μας.