Ανακοίνωση 366 / 5 Μαϊου «2019»

Στα πλαίσια της συνταγματικότητας, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται την κυριότητα του αλλόθρησκου Νεοελληνικού κράτους στους θρησκευτικού χαρακτήρα αρχαιολογικούς χώρους, με διατήρηση βεβαίως του δικαιώματος της απρόσκοπτης προσέγγισης για λατρευτικούς λόγους, όπως ισχύει παντού στον πολιτισμένο κόσμο, ασχέτως εάν έως τώρα δεν το ασκεί, για να μην φέρνει σε δύσκολη θέση τις ανά τόπους αρχαιολογικές υπηρεσίες και το λεγόμενο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το ότι δεχόμαστε όμως αυτή την κυριότητα, δεν σημαίνει πως δεχόμαστε και την κάθε αυθαιρεσία, ακαλαισθησία ή και βλακεία των πιο πάνω υπηρεσιών.
Με πλήρη ευθύνη τους, στις ημέρες μας και για ένα ολόκληρο εξάμηνο, όσο δηλαδή θα υπάρχει υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα, το για εμάς τους Έλληνες ιερό νησί της Δήλου, νησί επάνω στο οποίο ούτε καν ταφή επιτρεπόταν όταν ήμασταν θρησκευτικά και πολιτικά ελεύθεροι, εξευτελίζεται με μια απαίσια έκθεση 29 μαντεμένιων εκτρωματικών μορφών του αλλοδαπού γλύπτη Antony Gormley.

Δεν καταδικάζουμε τον κύριο αυτόν, την δουλειά του κάνει άλλωστε και για τους δικούς του λόγους, όπως για τους δικούς του λόγους ανήκει "καλλιτεχνικά" σε αυτούς που επιτίθενται συστηματικά εδώ και πάνω από ένα αιώνα στην μορφή, όπως για τους δικούς του λόγους χρησιμοποίησε δύο μιασματικά για την δική μας Θρησκεία υλικά, σίδηρο και άνθρακα (και όχι πηλό όπως προ διετίας όταν εξέθετε τις γκόλεμ δημιουργίες του στο παρισινό Musee d'Art d'Histoire du Judaisme), όπως για τους δικούς του λόγους απεκάλεσε "από καιρό πεθαμένους" τους πραγματικούς Θεούς, τους εθνάρχες κι επιχώριους Θεούς μας. Την δουλειά του κάνει, όπως και ο "καλλιτεχνικός" Οργανισμός ΝΕΟΝ που τον προσκάλεσε, όπως και τα ρωμέϊκα ΜΜΕ που χαρούμενα και υπηρετικά όπως πάντα προβάλλουν το ο,τιδήποτε εντέλλονται και ταυτόχρονα θάπτουν επίσης το ο,τιδήποτε εντέλλονται.

Εμείς καταδικάζουμε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και βεβαίως το άτυπο ιερατείο που ακούει στο όνομα Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και προσφάτως έχει "αποφασίσει" πολλά ακόμα αδικαιολόγητα και παράλογα. Καταδικάζουμε και κάθε άλλη γνωστή και μη εξαιρετέα πλευρά, που προσβάλλει τις συντεταγμένες του πραγματικού Ελληνισμού και εξυπηρετεί ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την αποκατάστασή του στον ίδιο τον τόπο που τον γέννησε.

Σε ένα πραγματικό Ελληνικό κράτος, η αδειοδότηση και υλοποίηση αυτής της ανίερης κι αντιαισθητικής έκθεσης των εκτρωμάτων του κ. Antony Gormley στην Δήλο, θα είχε προκαλέσει τουλάχιστον μια επερώτηση στην Βουλή. Βέβαια ούτε το ρωμέϊκο κράτος μας, έχει καμμία όρεξη να γίνει πραγματικά Ελληνικό, ούτε ασχολούνται με τέτοια "επουσιώδη" ζητήματα τα ρωμέϊκα κόμματα. Ιδιαίτερα τώρα, που, εκλογές γαρ, έχουν ψηφοφόρους να πείσουν. Με ιερότητες και πέτρες θα ασχολούνται τώρα;