Ανακοίνωση 371/ 9.7."2019"

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ο φορέας της ιστορικά συνεχούς και παραδεδομένης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, δεν είναι πολιτικός φορέας ή πολιτικό κόμμα. Για τον λόγο αυτόν δεν αναμειγνύεται σε πολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις.
Όμως, σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία, διάσωση και ανάδειξη των προχριστιανικών Ιερών και Μνημείων της πατρίδας μας, οφείλει να επιδεικνύει αντανακλαστικά και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απόφαση του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να ορίσει ως υπουργό Πολιτισμού την κ. Λίνα Μενδώνη. Όχι μόνο γιατί η κ. Μενδώνη δηλώνει «θεούσα», δηλαδή ανήκει στους φανατικά θρησκευόμενους, κατά το δόγμα της επικρατούσας δικτατορεύουσας θρησκείας, αλλά και γιατί, κατά την πολύχρονη θητεία της ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, επέδειξε προκλητικά επιλεκτική «ευαισθησία» στην προστασία και ανάδειξη Μνημείων.

Από τις πάμπολλες περιπτώσεις «ευαισθησίας», αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι με χειρισμούς της κ. Μενδώνη ελήφθη η απόφαση να καταχωθεί και να μην αναδειχθεί ποτέ ο αρχαϊκός ναός της Αφροδίτης στην Πλατεία Αντιγονιδών της Θεσσαλονίκης. Επίσης καθοριστικός ήταν ο ρόλος της κ. Μενδώνη, καθώς και της φίλης της κ. Άννας Παναγιωταρέα, οι οποίες «εγκαταστάθηκαν» μέσα στην ανασκαφή του ταφικού Μνημείου του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, δημιούργησαν άπειρα προβλήματα, στην ανασκαφέα κ. Κατερίνα Περιστέρη, οδηγώντας στο πάγωμα όλων των κονδυλίων χρηματοδότησης, καθώς και στην παύση των εργασιών συντήρησης, διάσωσης και ανάδειξης του Μνημείου.

Θεσμικά δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα στην επιλογή και τοποθέτηση κάποιου σε θέση υπουργού, ούτε μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα που επιλέγονται. Εκείνο για το οποίο ενδιαφερόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε είναι ο ενοχλητικός για την βυζαντινή τροπή της νεοελληνικής κοινωνίας, εθνικός ελληνισμός. Αυτός που παραμένει ανέγγιχτος, όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, είναι ο γραφειοκρατικός βυζαντινισμός που δίνει συστατικές επιστολές, αν δεν διορίζει κιόλας, υπουργούς, για να χαράξουν την κυβερνητική "ρότα" στην συνέχιση της κατάχωσης, της αφάνειας και εν τέλει της εξαφανίσεως των υπολειμμάτων του μόνου πολιτισμού που μπορεί να ορίζεται ως ελληνικός. Για μία ακόμα φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι βαθύτατα πολιτισμικό, και διαιωνίζεται ως τέτοιο ανεξάρτητα από το χρώμα της πολιτικής διακυβέρνησης ανά τετραετία.

Η επιλογή των υπουργών είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού, όμως, ταυτόχρονα συνομολογεί και την πολιτική ευθύνη των επιλογών του. Γνωρίζοντας τον μέχρι σήμερα «βίο και πολιτεία» της κ. υπουργού, ελπίζουμε και ευχόμαστε η μέρα υπουργοποιήσεώς της να μην αποβεί "αποφράδα" για τον ελληνισμό, τα μνημεία του και το ζωντανό τμήμα της πνευματικής του παράδοσης που είναι η Ελληνική Εθνική θρησκεία.
Εμείς έχουμε ιερό καθήκον απέναντι στους Θεούς μας και το Έθνος μας, να παρακολουθούμε, να παρεμβαίνουμε και να καταγγέλλουμε κάθε περίπτωση καταστροφής, προσβολής, ή κατάχωσης, οποιουδήποτε προχριστιανικού Ιερού ή Μνημείου της πολύπαθης πατρίδος μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται.
Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους