Ανακοίνωση 376/ 09.12."2019"

Με μια ανακοίνωση που μόνο γέλωτα και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει, ο πλοιοκτήτης κ. Μανούσης ανακοίνωσε την μετονομασία του πλοίου «Σάος ΙΙ» σε «Σταυρός». Και αυτό προκειμένου «να ξορκίσει το κακό» όπως λέει, για την «πρωτοφανή ατυχή συγκυρία της ταυτόχρονης βλάβης και των δύο πλοίων που συνέδεαν ακτοπλοϊκά τη Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη, ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ». Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Μετονομάζουμε το πλοίο Σάος ΙΙ σε Σταυρός, όπου υπό την σημείωσιν του τύπου του τιμίου σταυρού σου πάσαι αι εναντίαι δυνάμεις συντριβήτωσαν».

Η απόδοση ονόματος ενός πλοίου ή η μετονομασία του, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του πλοιοκτήτη. Στην περίπτωση όμως αυτή, ο πλοιοκτήτης ισχυρίζεται ότι η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που εγκλωβίστηκαν στη Σαμοθράκη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η κάκιστη εξυπηρέτηση που πρόσφεραν τα πλοία του κατά τα προηγούμενα χρόνια, δεν οφείλεται σε επιλογές του ίδιου, αλλά στο «κακό» όνομα του πλοίου. Και «κακό» όνομα, κατά τον πλοιοκτήτη, είναι το «ειδωλολατρικό» όνομα του Ιερού όρους της Σαμοθράκης «Σάος», ενώ «καλό» όνομα είναι το όνομα «Σταυρός».

Είναι σαφές ότι ο κύριος πλοιοκτήτης γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι χιλιάδες επισκέπτες της Σαμοθράκης είναι, στην πλειονότητά τους, λάτρεις της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθώς και της αρχαίας κληρονομιάς του νησιού. Η απόφασή του για την μετονομασία του πλοίου, έχει να κάνει πρωτίστως με τις νέες επικείμενες αναθέσεις εκμετάλλευσης άγονων γραμμών στις οποίες είναι και υποψήφιος. Ούτως ή άλλως ο κύριος πλοιοκτήτης, έχει να επιδείξει μακρά εμπειρία χρήσης θεμιτών και αθέμιτων πρακτικών για την επίτευξη των στόχων του. Αποκορύφωμα των πρακτικών αυτών, υπήρξε μεταξύ άλλων και ο, προβληθείς δημόσια από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, χρηματισμός του πρώην υπουργού Ναυτιλίας από τον ίδιο, προκειμένου να κατακυρωθούν σε δικά του πλοία, επιδοτούμενα δρομολόγια άγονων γραμμών.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ως φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, καταδικάζει την μετονομασία του πλοίου «Σάος ΙΙ» σε «Σταυρός», θεωρώντας ότι το οποιοδήποτε «καλόπιασμα» των χριστιανόπληκτων αντανακλαστικών της πολιτείας, δεν θα πρέπει να απαλλάσσει κάποιον από τις ευθύνες που αναλαμβάνει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Όπως και δεν απαλλάσσει τους κάθε λογής υπευθύνους για τους νεκρούς από τις πρόσφατες πυρκαγιές η γελοία δικαιολογία περί "στρατηγού ανέμου", "κλιματικής αλλαγής", ή το εξωφρενικότερο "ήταν θέλημα θεού", του ενός και μοναδικού γιαχωβά, ο οποίος τέρπεται από τα βάσανα των ανθρώπων, πιστών και μη.

Η πηγή και ο ηθικός αυτουργός του παραλογισμού στην δική μας πατρίδα έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από το ορθόδοξο δόγμα υποταγής στην μονο-λατρεία του ερημικού θεού. Μέχρι εκεί θα μπορουσε να γίνει ανεκτό ως θρησκευτικό βίτσιο κάποιων περίεργων σκοταδιστών, όταν όμως αυτός ο παραλογισμός αποκτά κοινωνικό έρεισμα, μεταβαίνει προς κοινωνικά επικίνδυνο "αυτισμό" συμπαρασύρωντας ολόκληρη την κοινωνία προς αυτόν.

O φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας επίσης πληροφορεί τον κύριο πλοιοκτήτη, ότι το Ιερό νησί της Σαμοθράκης παραμένει Ιερό, Θρησκευτικό και Πνευματικό κέντρο όλου του κόσμου, όπως ακριβώς υπήρξε και κατά την αρχαιότητα, ανεξαρτήτως της μετονομασίας ή μη ενός πλοίου. Μάλιστα δε, του υπενθυμίζει ότι η Σαμοθράκη ήταν είναι και θα είναι γνωστή διεθνώς, εξ αιτίας του προχριστιανικού παρελθόντος της και όχι εξ αιτίας της διαπλοκής και του εναγκαλισμού της πολιτείας με το κρατούν δικτατορεύον χριστιανικό δόγμα.

Τιμή και Μνήμη σε Θεούς και Προγόνους