Ανακοίνωση 401/ 04.08."2021"

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ελληνίδα Γη να καίγεται ανυπεράσπιστη, σαν την ετήσια επανάληψη μιας αποκρουστικής φάρσας που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι τις τελευταίες δεκαετίες. Για ακόμα μία φορά η κρατική απρονοησία και η απουσία ενός στοιχειώδους σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, καθιστά ουσιαστικά αθωράκιστους τόσο τους πολίτες όσο και το ίδιο το φυσικό περιβάλλον στις τυχαίες πυρκαγιές ή τους κατευθυνόμενους εμπρησμούς. Αυτή η απρονοησία των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, δεν οφείλεται σε ανικανότητα σχεδιασμού όπως πονηρά προπαγανδίζουν, στην καλύτερη περίπτωση, τα εξαρτώμενα από την κρατική διαφημιστική δαπάνη Μ.Μ.«Ενημέρωσης», αλλά αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή η οποία παράγεται ως αποτέλεσμα της μονοθεϊστικής οπτικής που «βλέπει» την Ιερή Φύση, σαν ένα άψυχο κτίσμα, πάνω στο οποίο ο κυρίαρχος, ελέω «θεού», άνθρωπος μπορεί να ασυδοτεί ανεμπόδιστος. 

Η διαχρονική συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων να αφήνουν τη φωτιά να σβήνει μόνη της στην θάλασσα ή στον αστικό ιστό, όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάψει, φαίνεται όταν προκρίνεται η παροχεύτεση αμύθητων χρημάτων σε κάθε λογής παραμάγαζα της ορθοδοξίας, αντί τα κονδύλια αυτά να κατευθύνονται για αγορά εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Το υποταγμένο στους ρασοφόρους νεοελληνικό κράτος προτιμά να σιτίζει τους ήδη προγάστορες προπαγανδιστές του ερημικού «θεού», να ενισχύει οικονομικά με φανερά και μυστικά κονδύλια τα Off Shore παραρτήματα της ορθοδοξίας (πατριαρχεία), προτιμά να διανέμει τα ΕΣΠΑ για αναστηλώσεις μοναστηριών, εκκλησιών και εκκλησιδίων, προτιμά να πανηγυρίζει για το επί δεκαετίες, ξόδεμα εκατομμυρίων ευρώ για την μεταφορά μιας φλόγας που ανάβει με αναπτήρα στην ερημική πατρίδα της ορθοδοξίας, τα Ιεροσόλυμα, την ίδια στιγμή που η ελληνίδα μητρίδα και πατρίδα γη καίγεται ανυπεράσπιστη και ερημοποιείται συστηματικά από την αποψίλωση και την διάβρωση.

Το νεοελληνικό κράτος προτιμά να παρέχει σκανδαλωδώς φορολογική ατέλεια στους εκπροσώπους του ερημικού «θεού», την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει «γονατίσει» όλους τους υπόλοιπους πολίτες από τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή του νεώτερου, στην εκκλησία χαρίστηκαν φόροι ακίνητης περιουσίας της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο. Ένα ποσό που θα μπορούσε να θωρακίσει το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδος αν αξιοποιούνταν για αγορά εναέριων μέσω πυρόσβεσης. Ενώ το «2009» 30 από τις 80 μητροπόλεις του ελλαδικού χώρου αρνήθηκαν να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας για όσα ακίνητα δεν εξυπηρετούν λατρευτικές ανάγκες, για να αποφύγουν την φορολόγηση. Λίγα έτη πιο πίσω το «2007» επί σειρά επτά συναπτών ετών οι κυβερνώντες αρνήθηκαν να απορροφήσουν έστω και ένα ευρώ από τα 33.000.000 ευρώ του κοινοτικού ταμείου συνοχής για την προστασία των δασών!

Την ίδια στιγμή ο μεγαλύτερος οικοπεδοφάγος που εμφανίστηκε ποτέ στον ελλαδικό χώρο, η ορθόδοξη εκκλησία, συνεχίζει να πλουτίζει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι η φωτιά που κατατρώει την περιουσία του δεν σβήνει ούτε με προσευχές, ούτε με θαύματα αλλά με πυροσβεστικά αεροπλάνα, αν και δεν σταματά να σταυροκοπιέται και να κλαψουρίζει ως γνήσιος ρωμιός: «ο θεός να μας σώσει».

Η συνειδητή πολιτική επιλογή της μη προστασίας των δασών, οφείλει να προβληματίσει τους πάντες ή τουλάχιστον όσους μπορούν να διακρίνουν την Ιερότητα που διαπερνά τη Φύση, το δάσος και το δένδρο και δεν επιθυμούν να ζήσουν σε έναν κατεστραμμένο κόσμο με κατεστραμμένους ανθρώπους που θα αγάλλονται από την ερημοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε Γολγοθά (κρανίου τόπος) καταθέτει μια σειρά προτάσεων οι οποίες θα απελευθερώσουν την χώρα μας από την ορθόδοξη λαίλαπα που την κρατά αιχμάλωτη στα χούγια του ερημικού «θεού» της και αργά αλλά σταθερά την μετατρέπει σε έρημο.

 Άμεση ιδιωτικοποίηση της ορθόδοξης εκκλησίας, καθώς αυτή η παραθρησκεία του Ιουδαϊσμού δεν αποτελεί δημόσιο αγαθό και επιβαρύνει υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό κάθε έτος, εις βάρος ανάμεσα στα άλλα και της απόκτησης επαρκών μέσων εναέριας πυρόσβεσης.
 Σταδιακή αντικατάσταση των πεύκων με τα σύμμεικτα δάση που παραδοσιακά συναντούμε γύρω από τη Μεσόγειο (Μεσογειακή μακία) με εμπλουτισμό δένδρων Δρυός.
 Κατασκευή υδατοδεξαμενών μικρής κλίμακας στα υφιστάμενα ρέματα για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
 Εισαγωγή νέου μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην θέση των ορθόδοξων κατηχητικών (θρησκευτικών) στο οποίο θα μυούνται οι μαθητές να διακρίνουν την Ιερότητα που διαπερνά την Φύση και κάνει το δένδρο να είναι ένα ζωντανό ον μέσα στην απειροσύνη του Όντως Όντος και δεν είναι ένας πλασμένος μηχανισμός που παράγει οξυγόνο για τους ανθρώπους ή καυσόξυλα για το τζάκι, ή αποτελεί εμπόδιο για την οικία μας. 

Κατ' αναλογία πρέπει να κηρύξουμε εχθρούς της ζωής μας και όλους εκείνους που, με τον α ή β τρόπο, έχουν αποϊεροποιήσει την Φύση και έχουν εξωθήσει τον μέσο άνθρωπο στην συνεχή Ύβρη, την χυδαιότητα, τον ατομισμό και την άφρονα αποθέωση του κάθε μορφής οικονομικού κέρδους. Όπως παραληρεί ο γνωστή θεούσα που παριστάνει την υπουργό πολιτισμού κ. Μενδώνη σε συνεντεύξη που έδωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τον Απρίλο του «2021»: 

"Το Τατόι είναι κοµµάτι της ελληνικής ιστορίας και σήµερα γυρίζει σελίδα. Μέχρι το 2025 θα είναι ένας πολυσύνθετος τουριστικός και πολιτιστικός πυρήνας της Αθήνας, της Αττικής, µε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, υπηρεσίες wellness - spa και εστίασης και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα συµβάλλουν δραστικά στην εθνική οικονοµία. ∆ιότι ο µεγάλος στόχος δεν είναι µόνο η βιωσιµότητα, αλλά και η κερδοφορία που θα αφήσει η µεγάλη αυτή επένδυση, µε εκτιµώµενο συνολικό προϋπολογισµό 97-130 εκατ. ευρώ".

«Ο ψευτο-πολιτισμός των μονοθεϊστών έχει χρεοκοπήσει και αργοπεθαίνει. Ας μην του κάνουμε την χάρη να μας σύρει μαζί του, στο άδοξο τέλος του. Να επιστρέψουμε στις αξίες των σοφών, ελεύθερων και αβάφτιστων προγόνων μας, να επιστρέψουμε στο μέτρο, στον σεβασμό για την Φύση, στον αγνό εκείνον άνθρωπο που δεν ντρέπεται να νοιώσει δέος μπροστά στις νύμφες των δασών, τις αμαδρυάδες και την δίκερω οπλή».