Ανακοίνωση 404/ 16.11."2021"

Μόνο ως αστειότητα και μάλιστα βρετανική, θα μπορούσε να εκληφθεί η πρόταση που αναπαρήγαγαν οι βρετανικοί Times, ότι δήθεν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προτείνει την ανταλλαγή μέσω «δανεισμού» δυο εμβληματικών ελληνικών αρχαιοτήτων, ως αντάλλαγμα για την επιστροφή της λεηλατημένης μετόπης του Παρθενώνος από τον αρχαιολήσταρχο λόρδο Έλγιν. Του εμβληματικού ολειχάλκινου αγάλματος του Διός του Αρτεμισίου και της χρυσής μάσκας του Αγαμέμνονος.

Φυσικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν πρόκειται να προτείνει μια τέτοιου είδους «ανταλλαγή» διότι έτσι θα νομιμοποιούσε την βρετανική λεηλασία και αρπαγή, ενώ παράλληλα θα στερούσε από τους Έλληνες την δυνατότητα της βαθύτερης γνώσης και αντίληψης του προχριστιανικού τους πολιτισμού και από την πλευρά της εθνικής θρησκευτικότητας.

Αυτό που θα μπορούσε να προτείνει στο βρετανικό μουσείο δίχως προαπαιτούμενα ο κ. Πρωθυπουργός, είναι η παραχώρηση πιστών αντιγράφων των δύο εμβληματικών προχριστιανικών αρχαιοτήτων, καθώς και ακριβή αντίγραφα της αρπαγμένης μετόπης και της λεηλατημένης Ζωφόρου του Παρθενώνος, ως ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στον βρετανικό λαό, ο οποίος διαφύλαξε, έστω και με το επονείδιστο μέσο της αρπαγής, τα ιερά μας σεβάσματα από το γίνουν ασβέστης στα ασβεστοκάμινα της ορθόδοξης ρωμιοσύνης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν θα συρθεί στις προτροπές του ολισθηρού «μενδώνειου δόγματος», το οποίο διαχειρίζεται ως ευτελή εμπράγματα εμπορεύματα τα Ιερά σεβάσματα του Ελληνισμού, η Ιερότητα των οποίων ούτε μειώνεται ούτε χάνεται, επειδή η ορθοδοξία εμφανίζεται καταχρηστικά ως η επικρατούσα θρησκεία του κράτους.

Κατά πάσα πιθανότητα η «είδηση» στους Times αποτελεί μια κακόγουστη φάρσα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα το δημοσίευμα αυτό να αποτελεί προπομπό σε μια διαδικασία παγίδευσης της χώρας μας σε μια νέα διελκυστίνδα χυδαίου «πάρε-δώσε» των Ιερών σεβασμάτων του Εθνικού μας Ελληνισμού. Ελπίζουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα εκτιμήσει ορθά την κρισιμότητα των επιλογών του και ευχόμαστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τιμή και Μνήμη σε Θεούς και Προγόνους