Ανακοίνωση 425/ 16.09."2023"

Ομολογούμε πως δεν νιώσαμε έκπληξη βλέποντας την «βοήθεια» που απέστειλε το «Άγιο» Όρος στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας της Θεσσαλίας. Και δεν νιώσαμε έκπληξη γιατί είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν, ανάλογες επιλογές σε αντίστοιχες περιπτώσεις, από την πλευρά της εκκλησίας.

Ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους πολίτες όλης της χώρας, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες κάτοικοι της Θεσσαλίας, οι κηφήνες της χερσονήσου του Άθωνα, σε μια κίνηση απόλυτου σαδισμού και σαρκασμού, αποφάσισαν να «βοηθήσουν» στέλνοντας το είδωλο της Παναγίας «Φοβερά Προστασία».

Εκτός από τα γέλια και τα κλάματα που προκάλεσε η απόφαση αυτή, πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και από «πιστούς» χριστιανούς. Γιατί, για τον οποιονδήποτε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, οι συνειρμοί που προκύπτουν είναι προφανείς: Αν είναι «φοβερά» δεν μπορεί να είναι «προστασία», ενώ αν είναι «προστασία» δεν μπορεί να είναι «φοβερά».

Είναι απόλυτο δικαίωμά τους να στέλνουν όποιο αρνησίζωο είδωλο θέλουν και όπου αυτοί θέλουν. Όμως στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Προφανώς η περιαγωγή του ορθόδοξου ειδώλου θα αποτελέσει μία ακόμη αφορμή για την είσπραξη χρημάτων από ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους, ενώ θα επιχειρηθεί, όπως έγινε κατά κόρον σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η επίρριψη των ευθυνών της καταστροφής στους ίδιους τους πληγέντες, οι οποίοι, κατά τα συνήθως λεγόμενα από την εκκλησία, «τιμωρούνται από τον Θεό επειδή είναι αμαρτωλοί»!!!

Η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών και να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Επίσης όμως οφείλει να απαγορεύσει δια νόμου, κάθε προσπάθεια οικονομικής και συναισθηματικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, όπως αυτή που επιχειρείται με την αποστολή του ορθόδοξου ειδώλου στους πλημμυροπαθείς.

Το νεοελληνικό κράτος που παραλύει μπροστά στην προσταγή του παπά, οφείλει εφόσον θέλει να λογίζεται ως ευρωπαϊκό, να ιδιωτικοποιήσει την πολλαπλώς ζημιογόνα επιχείρηση υπό τον τίτλο: «ελλαδική εκκλησία», να ξεδοντιάσει επαρκώς τα ορθόδοξα μοναστήρια ως κέντρα διάδοσης της δεισιδαιμονίας και ως κέντρα εξυπηρέτησης συμφερόντων του ξανθού γένους. Ήτοι, η πολιτεία οφείλει, αποβάλλοντας το φοβικό σύνδρομο μπροστά στο καλυμμαύκι, να προχωρήσει στον αμετάκλητο διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους δεσμεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας ως μη συνάδουσα με την διδασκαλία του Ιουδαίου ραβίνου και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Με τον τραγικότερο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι «οι καιροί ου μενετοί» και ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας πρέπει να προχωρήσει ΤΩΡΑ.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ως φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας (ΕΕΘ), τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Για εμάς τους Έλληνες Εθνικούς η Φύση δεν είναι «καλή» ή «κακιά». Είναι Ιερή και Θεία. Η φύση είναι το σπίτι μας και εμείς «ζώντες κατά φύσιν» μετέχουμε στην ιερότητά της. Την σεβόμαστε και την τιμούμε ως οφείλουμε, για να σεβαστεί και να μας τιμήσει ανάλογα. Δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι οι πρόσφατες καταστροφές οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην ανθρωπογενή δραστηριότητα. Όμως είναι σαφές ότι οι καταστροφές, σε μεγάλο βαθμό, θα είχαν αποφευχθεί, αν οι εκτελέσεις των έργων υποδομής, διέπονταν από πλήρη σεβασμό προς τις δυνάμεις της Φύσης και από πλήρη επίγνωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως ακριβώς έπρατταν συνειδητά οι αβάπτιστοι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας ΤΩΡΑ
Ουσιαστικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων με απόλυτο σεβασμό στη Φύση ΤΩΡΑ

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και προγόνους