Στις 21 Σεπτεμβρίου "2019", το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών εόρτασε κατά το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας την Φθινοπωρινή Ισημερία και τίμησε την μνήμη των Μαραθωνομάχων προγόνων μας, στο Τρόπαιον Μαραθώνος. Την ιεροπραξία ετέλεσε ο ιεροπρακτικός βραχίονας "Δελφύς" και κατέθεσαν στέφανους δάφνης το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών "Θύρσος".

Ο Κώστας Κεχαγιάς, στέλεχος του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών ανάφερε στον χαιρετισμό του:
«Ημέρα διπλού εορτασμού η σημερινή σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της ΕΕΘ, εορτάζουμε όλα αυτά που σημαίνει, στο πνευματικό επίπεδο η φθινοπωρινή ισημερία, περίοδο κατά την οποία κατέρχεται στον κόσμο του Πλούτωνα η Κόρη της θεάς Δήμητρας, η Περσεφόνη. Το ηλιακό φως ξεκινά σήμερα τη φθίνουσα πορεία του και η Περσεφόνη κατέρχεται στο βασίλειο του Πλούτωνα, φέρνοντας όμως μαζί της το αναγκαίο ηλιακό φως. Ένα σεληνιακό μήνα μετά αυτό το “φως” ως ο “Ήλιος των νεκρών” (Ήλιος Δημήτριος”) θα ξεκινήσει να μεταφέρει ζωή στον κόσμο που φαινομενικά πεθαίνει, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη επανάνθιση.
Ο σπόρος που θάφτηκε ακόμα κι αν βρίσκεται μέσα στη γη “φωτίζεται” από τον Ήλιο που μεταφέρει η Θεά στον κάτω κόσμο και ξαναβλασταίνει.

Ο δεύτερος εορτασμός αποτελεί και απόδοση τιμών στους Μαραθωνομάχους, οι οποίοι το 490 μαχχ σε αυτή εδώ την πεδιάδα υπερασπίστηκαν την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, απέναντι στην αυτοκρατορία των Περσών. Ελάχιστοι εναντίον μυριάδων, αριθμητικά λιγοστοί, πλην όμως αποφασισμένοι να μην υποταχθούν στον εξ’ ανατολής σατράπη και δεσπότη. Και τα κατάφεραν.

Η δική μας ιστορία, του εθνικού ελληνισμού, είναι γραμμένη από επιφανείς που κατόρθωσαν, στεκόμενοι ακόμα και ολομόναχοι απέναντι στην λαίλαπα που βάλθηκε να καταστρέψει τον πολιτισμό, να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας. Ο Σπαρτιάτης Λεωνίδας, ο Θεμιστοκλής, ο Γέλων, Ο Λέοντας Σγουρός, ο Μαρκαντώνης “Κλεομένης” Ρενέσης, ο Πλήθων Γεμιστός, ο Βλάσης Ρασσιάς.

Αυτή είναι η δική μας ιστοριογραμμή που φτάνει ως τις μέρες μας, φέρνοντας υπογείως τον αθέατο, στους βέβηλους μονοθεϊστές, Ήλιο της θεάς Περσεφόνης, τον Ήλιο που έχει κάνει ήδη τον σπόρο να ριζώσει και σε λίγα μόλις χρόνια θα καρπίσει. ΄Οσο εμείς θα υπάρχουμε και θα μαχόμαστε για την πλήρη παλινόρθωση της ΕΕΘ στα μέρη που την γέννησαν, και τη διαφύλαξαν αλώβητη από την καταστολή και τη γελοιοποίηση ως τις μέρες μας.»