Στις 18 Σεπτεμβρίου "2022", το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών εόρτασε κατά το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας την Φθινοπωρινή Ισημερία και τίμησε την μνήμη των Μαραθωνομάχων προγόνων μας, στο Τρόπαιον Μάχης Μαραθώνος. Κατέθεσαν στέφανους δάφνης το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών "Θύρσος".

«Η δική μας ιστορία, του εθνικού ελληνισμού, είναι γραμμένη από επιφανείς που κατόρθωσαν, στεκόμενοι ακόμα και ολομόναχοι απέναντι στην λαίλαπα που βάλθηκε να καταστρέψει τον πολιτισμό, να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας. Ο Σπαρτιάτης Λεωνίδας, ο Θεμιστοκλής, ο Γέλων, Ο Λέοντας Σγουρός, ο Μαρκαντώνης “Κλεομένης” Ρενέσης, ο Πλήθων Γεμιστός, ο Βλάσης Ρασσιάς.

Αυτή είναι η δική μας ιστοριογραμμή που φτάνει ως τις μέρες μας, φέρνοντας υπογείως τον αθέατο, στους βέβηλους μονοθεϊστές, Ήλιο της θεάς Περσεφόνης, τον Ήλιο που έχει κάνει ήδη τον σπόρο να ριζώσει και σε λίγα μόλις χρόνια θα καρπίσει. Όσο εμείς θα υπάρχουμε και θα μαχόμαστε για την πλήρη παλινόρθωση της ΕΕΘ στα μέρη που την γέννησαν, και τη διαφύλαξαν αλώβητη από την καταστολή και την έφεραν ως τις μέρες μας.»

Όπως έλεγε και ο Βλάσης Ρασσιάς:

«Όλα είναι μια αλυσίδα. Εμείς είμαστε ένας κρίκος μιας μεγάλης αλυσίδας, που φέρνει το Ελληνικό Έθνος από τα βάθη της αρχαιότητας, από την εποχή που σκεπαζόταν με την άχλύ του μύθου, μέχρι το τώρα. Έτσι πρέπει να βλέπετε όλοι σας τους εαυτούς σας. Είμαστε κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας που εγγυάται την συνέχεια του Έλληνα με κεφαλαίο έψιλον και του Ανθρώπου με άλφα κεφαλαίο.

Οι νεκροί είναι αυτοί που προϋπήρξαν, οι προηγούμενοι κρίκοι. Μαζί με την Ιστορία μας, τιμούμε και τους νεκρούς μας. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όμως είναι πως υπάρχει μία αποστολή. Ο κρίκος παίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο: ενώνει τον προηγούμενο με τον επόμενο. Και αυτός ο κρίκος δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Με όποιο κόστος, κάποιοι από εμάς θα πρέπει, αν χρειαστεί, να αγνοήσουμε την τελευτή και τον θάνατο και να υπερασπισθούμε, με κάθε κόστος, αυτόν τον ιερό κρίκο.»

 Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Εθνικούς, Καλή Φθινοπωρινή Ισημερία με Ψυχική ανάταση και Αφοβία.