Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου «2022» η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εόρτασε τα «Μαιμακτήρια» στον εν Αθήναις Ναό της, προς τιμήν του Μαιμάκτη Διός για ευμένεια και ευημερία, για κατάπαυση των ανέμων, νεφοσυγκέντρωση και βροχές για την ευφορία της γης.

Στην Ιεροπραξία τιμήθηκε επίσης, η θεά Άρτεμη ως κυρίαρχη θεότητα του μηνός και οι αρετές της Σωφροσύνης και της Εγκρατείας.

Τα Μαιμακτήρια εορτάστηκαν και από τα παραρτήματα του ΥΣΕΕ σε Ρόδο, Κρήτη και Νέα Υόρκη Αμερικής.  

Ακολούθησε γεύμα από συμβολών.

Τα Μαιμακτήρια ήταν γιορτή αφιερωμένη στον Μαιμάκτη Δία και τελούνταν στην Αθήνα τον μήνα Μαιμακτηριώνα (πιθανώς στις 20), τον πέμπτο μήνα του αττικού ημερολογίου και πήρε το όνομά του από το επίθετο του λατρευόμενου θεού. Η γιορτή είχε εξιλαστικό χαρακτήρα κατά την οποία τελούνταν θυσίες προς τον ύπατο ολύμπιο θεό, για ευμένεια προς την πόλη και ευημερία, για κατάπαυση των ανέμων, νεφοσυγκέντρωση και βροχές για αποδοτική σπορά. Κατά τη διάρκεια της γιορτής διεξάγονταν χοροί, στους οποίους συμμετείχαν άνδρες μεταμφιεσμένοι σε Βάκχες, Νύμφες και Ώρες, και χόρευαν φορώντας πέπλα και βαριά ενδύματα στο θέατρο της Αθήνας για την αρχή του χειμώνα. Στα Μαιμακτήρια προσφέρονταν και ιδιαίτερη θυσία στον θεό Δία «Γεωργό» για καλή σπορά καθώς και «νηφάλιες» σπονδές (δίχως άκρατο οίνο), μελίσπονδα (σπονδές μελιού) και διάφορες παγκαρπίες.
Ο Μαιμάκτης Ζεύς συμβολίζει την ταραχώδη δραστηριότητα των ουρανών την εποχή του έτους που ξεκινά η χειμερινή περίοδος. Το όνομά του ετυμολογείται από το ρήμα «μαιμάσσω», που σημαίνει «κινούμαι ορμητικά» αλλά και επίσης «ενθουσιάζω».
Μαιμακτήρια γιόρταζαν και οι Σπαρτιάτες.