Την 1η Σεπτεμβρίου «2019» το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής θρησκείας απέδωσε Τιμή στους Σαλαμινομάχους, στον Tύμβο τους στη Σαλαμίνα, σε μνημόνευση αυτών που έπεσαν και αγωνίστηκαν στη ναυμαχία, για την ελευθερία των ανθρώπων, ενάντια στον δεσποτισμό της Ανατολής.
«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, ως μια υπόσχεση προς εκείνους, για τη συνέχιση του αγώνα τους και ως ταυτόχρονη υπενθύμιση για το χρέος της πολιτείας απέναντι στους αβάφτιστους προγόνους μας. Η εκκωφαντική απουσία του νεοελληνικού κράτους από τις ιστορικές επετείους που τιμά ο Εθνικός Ελληνισμός, αλλά και η αδιαφορία που επιδεικνύει το τελευταίο, για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων αλλά και του άυλου πολιτισμικού κεφαλαίου της ζώσας Ελληνικής Εθνικής παράδοσης, εναποθέτει σε εμάς την ευθύνη να διατηρούμε τη μνήμη όσων διαχρονικά αγωνίστηκαν να σταματήσουν την επέλαση της δεισιδαιμονίας και της υποδούλωσης, στη μισαλλοδοξία της μίας άποψης, του ενός δεσπότη, της μοναδικής αντίληψης.
Τιμούμε σήμερα τους Σαλαμινομάχους όπως αρμόζει σε πραγματικούς, ήτοι, κατ΄ έθος και κατ΄ αρετή, Έλληνες με σπονδές και επικλήσεις στους ίδιους γενάρχες θεούς στους οποίους απευθύνθηκαν και εκείνοι, την έσχατη στιγμή όταν όλη η Αττική είχε καταληφθεί και τα ιερά μας είχαν πυρποληθεί.
Η βοή που ανυψώθηκε από την Ιερή Ελευσίνα και κατευθύνθηκε σαν νέφος προς τη Σαλαμίνα, ήταν η βοήθεια των Θεών, η θεία απάντηση στην ιερή επίκληση των Ελλήνων για αρωγή στη μάχη.
Ήταν η επιβεβαίωση του χρησμού που είχε δοθεί για τη Σαλαμίνα:
"Αλλ΄ όταν της χρυσόσπαθης Αρτέμιδος το ιερό ακρογιάλι,
και τη θαλασσινή Κυνόσουρα τα ζεύξουν τα καράβια,
όσοι με ελπίδες άμυαλες την ξακουσμένη κούρσεψαν Αθήνα.
Τότε τον Κόρο τον τρανό της Ύβρεως βλαστάρι,
θα σβήσει η θεία δίκη, αυτόν,
που κάθε τι το λαχταρά γυρεύοντας να καταπιεί τα πάντα.
Χαλκός τον χαλκό θα συναντήσει
και μ΄αίμα ο Άρης άλικο το πέλαγο θα βάψει.
Και τότε ο παντεπόπτης του Κρόνου γιος κι η αρχόντισσά μας Νίκη θα φέρουν στην Ελλάδα μας της λευτεριά τη μέρα."»