Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, εορτάσθηκε στις 21 Δεκεμβρίου "2019" με ευσέβεια αλλά και μεγαλοπρέπεια, η Γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους - Ηλίου και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο λατρευτικό μας χώρο (Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος).

Στην Ιεροπραξία τιμήθηκε επίσης, η θεά Εστία ως κυρίαρχη θεότητα του μηνός και οι αρετές της Σταθερότητος και της Κοσμιότητος.

Μετά το πέρας της ιεροπραξίας, ακολούθησε πλούσιο γεύμα από συμβολών.
Εορτασμοί έγιναν επίσης στα τοπικά παραρτήματα Ρόδου, Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Σερρών καθώς και στα παραρτήματα του εξωτερικού, Νέα Υόρκη Αμερικής και Κύπρου.

«Στο πνευματικό επίπεδο ο Ήλιος αποτελεί την ορατή εικόνα του αγαθού, οφθαλμό του Διός και υιού του στον κόσμο των ανθρώπων. Σημαίνει για τον άνθρωπο τη δυνατότητα να καθίσταται έλλογος και συνεπώς ικανός, μέσω της Αρετής, για την «ομοίωση Θεοίς».
Η συμβολιστική του Τριεσπέρου Ηρακλέους φανερώνεται στο μεν ρόπαλο ως την «καρτερική ψυχή» αλλά και ως επιβολή της ψυχικής θελήσεως στις άλογες ορμές, στη δε λεοντή ως το υψηλό φρόνημα και την άρτια ηθική συγκρότηση του ατόμου. Τα δε μήλα που προσφέρει με το αριστερό χέρι (το χέρι του ενεργείν), συμβολίζουν τις τρεις αγωνιστικές Αρετές, της Αοργησίας, της Ανιδιοτέλειας και της Εγκράτειας.
Κατά μια περίεργη τροπή της ιστορίας η απώλεια των τριών αυτών Αρετών από τους Ρωμαίους, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποδυνάμωση της Ρώμης. Η κατάρρευση της οποίας παρέσυρε και ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο στον σκοταδισμό του μονοθεϊσμού. Την ίδια στιγμή, όμως, τα δώρα των Αρετών προς τους ανθρώπους, που φέρνει ο Τριέσπερος Ηρακλής δείχνουν τον δρόμο της αντίστροφης πορείας αυτή τη φορά, καθώς καθιστούν τον Ελληνικό Εθνισμό διάπυρο, μεγαλοπρεπή και έτοιμο να αποκατασταθεί στο εύρος που του αξίζει και δικαιούται.»

Για τον καινούργιο ενιαυτό, ευχόμαστε σε όλους τους Συνέλληνες υγεία, τύχη καλή, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία.