(Η ομιλία του Ευάγγελου Μπουγαδάκη στην Α Πανελλαδική Σύνοδο των ιερέων/ιερειών της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, στην Αθήνα, στις 3 Ιουνίου «2018»)

Καλημέρα αγαπητοί Συνέλληνες, υπερήφανοι ιερείς της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας! Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σας. Σας κομίζω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Ροδίων Εθνικών, του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, με την ονομασία «Τελχινίς», που αποτελούσε στην αρχαιότητα μία από τις πολλές ονομασίες του νησιού μας.

Οι Ρόδιοι Εθνικοί γνωριστήκαμε το 2009 μέσα από την ιστορική διαδικτυακή αγορά του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, ήμασταν μόνον τρεις στο ξεκίνημα και μετά από μερικούς μήνες αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους «ΤΕΛΧΙΝΕΣ - ΕΝΩΣΗ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ», με σκοπό την καθιέρωση ενός τελεστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός αλλά και σοβαρότητα, για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Τον Μάρτιο του 2010, τελέσαμε την πρώτη μας ιεροπραξία στο πάρκο Ροδινιού, στο Σπηλαιώδες Ιερό και από τότε κάθε μήνα τιμούμε Θεούς και προγόνους.

Κάποια στιγμή το 2011, όταν για επαγγελματικούς λόγους ο ένας εξ ημών αποσπάστηκε στην Αθήνα και μείναμε πλέον μόνον δύο, θεωρήσαμε πως έπρεπε πλέον να κάνουμε άνοιγμα προς την ευρύτερη κοινωνία της Ρόδου, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και ιδιαίτερα το Facebook. Όντως, μετά από έναν μήνα, μάς πλησίασαν πάρα πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονταν πως τιμούσαν τα πάτρια. Όταν τελικά συναντηθήκαμε, πριν καν ξεκινήσουμε εμείς την παρουσίαση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, πετάχτηκε θυμάμαι ένας από αυτούς λέγοντας ότι ο… Νεοπαγανισμός είναι το εργαλείο της… νέας τάξης πραγμάτων, αμέσως μετά πήρε τον λόγο μια κυρία, λέγοντας ότι κάθε Κυριακή πηγαίνει στο Ναό του Πυθίου Απόλλωνος και εύχεται στον Θεό Πάνα ενώ όμως όταν την ρώτησαν – άνθρωποι ξένοι- τι θρησκεία είναι, απάντησε με υπερηφάνεια «greek orthodox», και το αποκορύφωμα μας ήρθε όταν κάποιος από αυτούς μοίρασε χαρτιά στα οποία έγραφε ότι το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών συνεργάζεται με… Μουσουλμάνους! Μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι, βλέπεται είχαμε πάει με ενθουσιασμό που θα γνώριζαμε υποτίθεται κι άλλους Ρόδιους Εθνικούς. Ο παραλογισμός της Ορθοδοξίας και ο πολιτικός αναλφαβητισμός είναι πολύ πιο έντονοι στην περιφέρεια. Νομίζω μετά την βόρεια Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα έρχονται δεύτερα. Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί Ρόδιοι που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους χριστιανούς, παραμένουν στην ψυχή τους, οι πιο φανατικοί χριστιανοί. Απλως κατέβασαν τον εσταυρωμένο και ανέβασαν στην θέση του τον Απόλλωνα. Πολλοί από αυτούς φυσικά, στην πορεία κατέληξαν φερέφωνα του γνωστού Σώρρα.

Εκτός από τους τρελλάνιους, όπως τους αποκαλώ, συναντήσαμε και ανθρώπους που ο κύριος γνώμονάς τους, ήταν και είναι ακόμα η αυτοπροβολή για πολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλοι δε πάλι, εισχωρήσανε στην ομάδα μας μόνο και μόνο για να την διαλύσουν, και να φτιάξουν με μέλη μας κάτι δικό τους, κάτι που δεν θα σχετιζόταν με το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, γιατί βλέπετε τους ενοχλούσε η ευθύνη, το ήδη καταγεγραμμένο έργο, η σοβαρότητα και βεβαίως ο όρος «Ύπατο». Συναντήσαμε και ανθρώπους που ήθελαν να μετατρέψουν την νεαρή τότε ομάδα μας από θρησκευτική, σε κομματική. Βλέπετε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία γι’ αυτούς, έπρεπε να αντιπροσωπεύεται και από κομματικές ταυτότητες ώστε να τους είναι αρεστή.

Όμως έχοντας κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να εισέλθουν οι πάντες και να εξέλθουν οι προβληματικοί, καταφέραμε σιγά - σιγά , φιλτράροντας και ξαναφιλτράροντας, να αποβάλουμε τα ξένα και βλαβερά σώματα, και κτίσαμε μία ισχυρή ομάδα αρκετών ατόμων, που άρχισε να εργάζεται για την δημιουργία τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Ένας πυρήνας αποτελούμενος από ανθρώπους, που έκτοτε με ομαδική εργασία παρουσιάζει έργο με θετικά αποτελέσματα, αργά και σταθερά, με υπομονή και επιμονή. Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στον Νίκο Κουγιό, τον Νικόδωρο, που μας έχει παραχωρήσει στην περιοχή Κοσκινού έναν καταπληκτικό χώρο για τις ιεροπραξίες και συναντήσεις μας, τον «Οίκο των Ροδίων Εθνικών».

Προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες τρεις…
(αναφέρθηκαν λεπτομερώς από τον ομιλητή).

Αγαπητοί Συνέλληνες, υπερήφανοι ιερείς της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, οι επιχώριες ιερές πυρές ανάβουν όλο και σε περισσότερα μέρη της Ελλάδος και αυτό οφείλεται σε όλους εμάς, στις συλλογικές και προσωπικές προσπάθειές μας. Ας συνεχίσουμε αμείωτη την προσπάθεια για να διαδώσουμε κι άλλο τα νομιζόμενά μας, να εξασφαλίσουμε την συνέχεια της θεσμικά κατοχυρωμένης πια Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Nα κάνουμε γνωστό στους πάντες πως η Θρησκεία των Ελλήνων δεν έσβησε ποτέ, ποτέ δεν αντικαταστάθηκε από μια άλλη, αλλά είναι μια ζώσα, αυτοδύναμη και οργανωμένη Θρησκεία. Να το διαδώσουμε παντού, αρχίζοντας από το σπίτι μας, τους συγγενείς μας, την δουλειά μας.

Θα κλείσω με τα πριν οκτώ χρόνια λόγια του Βλάση, τότε το 2010, στην ετήσια απόδοση τιμών στους Μαραθωνομάχους προγόνους μας, στο Τρόπαιο του Μαραθώνος, λόγια που μας καθοδήγησαν τις δύσκολες στιγμές του ξεκινήματός μας στην Ρόδο. Αυτά τα λόγια ας έχουμε όλοι μας πάντοτε στο μυαλό μας, στις όποιες δύσκολές στιγμές μας.

«Σήμερα εμείς, εδώ εκπροσωπούμε το ζωντανό έθνος των Ελλήνων, όσοι και να είμαστε, κάθε χρονιά εδώ, θα χύνονται σπονδές, για τους προγόνους μας που πολέμησαν, και θα τιμώνται με επικλήσεις οι Θεοί μας. Έστω και αν είμαστε δύο ή ένας, οι αριθμοί δεν έχουν σημασία, άλλωστε η ποιότητα είναι που μας ενδιαφέρει, όπως η ποιότητα ήταν που ενδιέφερε και τους προγόνους μας. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΔΩ ΘΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΠΟΝΔΗ! H φλόγα θα κρατιέται αναμμένη σε αυτόν τον τόπο, και κάποια στιγμή, αν όχι αύριο, αν όχι σε δέκα χρόνια, αν όχι σε έναν αιώνα, θα ξαναλάμψουν οι Έλληνες».

Είναι ευκαιρία μέσα από την Σύνοδό μας αυτή, να βγούμε πιο δυνατοί, προσθέτοντας άλλον έναν κίονα στον Ναό των πατρώων Θεών μας.

Εύχομαι σε όλους καλούς αγώνες!