Το συγκρότημα αποτελούν οι: Σπύρος Γιασαφάκης, Εύη Στεργίου, Μαρία Στεργίου
Συμμετέχουν οι: Ελένη Ευθυμίου: φωνητικά, Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι, Χρήστος Κουκάρας: κρουστά.

Τα αντίγραφα αρχαίων ελληνικών οργάνων που χρησιμοποιούν κατασκευασμένα από τον Νικόλαο Μπρά είναι : Λύρα, αρχαία κιθάρα, βάρβιτος, πανδούρα.

Οι Δαιμονία Νύμφη σχηματίστηκαν το 1994, ξεκινώντας έτσι μία μαγική περιπλάνηση ανάμεσα στους μύθους και τους ήχους της ελληνικής αρχαιότητας.. Η μουσική τους προσεγγίζει άλλοτε μια τελετουργική και άλλοτε μια πιο θεατρική ματιά. Όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η πηκτίς, κατασκευασμένα πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων αρχαίων ελληνικών οργάνων από το Νικόλαο Μπρά ξεδιπλώνουν το δικό τους ήχο και αποζητούν νέα υπόσταση.

Οι Δαιμονία Νύμφη κυκλοφόρησαν το 1998 τον πρώτο τους δίσκο «Ο Βακχικός Χορός των Νυμφών» (απο την γερμανική Solistitium records) και ακολούθησαν το μίνι Cd «Τυρβασία» και το ομώνυμο («Δαιμονία Νύμφη») που κυκλοφόρησε το 2002 απο την γαλλική εταιρεία Prikosnovenie. Τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το Cd «Love Sessions», μια συνεργασία των Δαιμονία Νύμφη με την Αυστραλέζα Louisa John Krol, τον Ιταλό Francesco Banchini (Ataraxia,Gor) και τους Γάλλους Lys.

Άλλοι μουσικοί με τους οποίους οι Δαιμονία Νύμφη έχουν συνεργαστεί είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) η Αναστασία Έδεν (Eξ Άβατoν), η Φένια Παπαδόδημα (Eleusis) ,ο Άλφα Π. (Στέρεο Νόβα), οι Γάλλοι Von Magnet ,οι Γερμανοί Beefcake ,το αγγλικό σχήμα Seventh Harmonic, και οι Arkane. Έχουν γράψει μουσική για αρκέτα ντοκυμανταίρ μεταξύ των οποίων και το Αγγλικό «Treasures of Athens and Olympia» για το channel 5 του Λονδίνου.

Τόν Μάιο του 2004 οι Δαιμονία Νύμφη ήταν το πρώτο ελληνικό μουσικό σχήμα που συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Wave Gottik Trefen στην Λειψία της Γερμανίας στο θέατρο Schauspiel Haus. Δεύτερη συμμετοχή σε ευρωπαικό φεστιβάλ με την εμφανισή τους στο Summer Solctice festival τον Ιούνιο 2004 στην βόρεια Ιταλία στο κάστρο του Arceto. To 2005 περιόδευσαν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ζωντανές εμφανίσεις των Δαιμονία Νύμφη φιλοδοξούν να δώσουν στη μουσική τους τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε λόγο, εικόνα, κίνηση και να αποτελέσει μαζί τους ένα αδιάσπαστο σύνολο.

Δισκογραφία Δαιμονία Νύμφη

2007: «Κραταιά Αστεροπή» CD (Prikosnovenie Records-Kinesis)

2005: «Daemonia Nymphe remixed» CD (Palace of Worms Records)

2004: «The Bacchic Dance Of The Nymphs - Tyrvasia» CD (new edition) (Prikosnovenie Records)

2002 : «Daemonia Nymphe Δαιμονία Νύμφη» CD (Prikosnovenie Records)

2000: «Τυρβασία» mCD (demo)

1998: «Ο Βακχικός Χορός Των Νυμφών» LP (Solistitium Records)


Συνεργασίες
2005: «Ghost Fish» CD (Prikosnovenie Records)
2004: Spyros Giasafakis «Improvisation In Ancient Greek Instruments» mCD (Cynfeirdd Records)
2002: «Love Sessions» CD (Prikosnovenie Records)


Συλλογές 2006-2007
«Συνάντηση» Αλκίνοος Ιωαννίδης Universal Music
«Effleurement» Prikosnovenie
«Influence» Shadowplay
«Little People - Big Noise» Run Devil Run