Στο πλαίσιο του ετήσιου εορταστικού κύκλου, το Σάββατο 10 Ιουλίου «2021», εορτάστηκαν στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο Ναό της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας τα Διοσκούρεια και η Νουμηνία για καλόν νέο Σεληνιακό μήνα. Επίσης τιμήθηκαν ο Θεός Δίας ως κυρίαρχη θεότητα του μηνός, και οι αρετές της Δικαιοσύνης και της Ευταξίας.

«Οι δίδυμοι Διόσκουροι γεννημένοι εκ του Διός και της Λήδας, έρχονται στο «φαίνεσθαι» μέσα από το κοσμικό ωό. Ο θνητός Κάστωρ και ο αθάνατος Πολυδεύκης αποτελούν τις προσωποποιημένες δυνάμεις της δισυπόστατης ψυχικής ενότητας που εγκατοικεί στα θνητά όντα που έχουν προικιθεί με Λόγο. Οι δίδυμοι κούροι, υιοί κραταιού Διός, βρίσκονται παρόντες καθ΄ όλη την διάρκεια του θνητού βίου, από τη γέννηση έως τον θάνατο. Το αθάνατο μέρος ή Δαίμων Εαυτού (Πολυδεύκης) ηγεμονεύει και καθοδηγεί το θνητό μέρος (Κάστωρ) υπό την λειτουργία μιας αρμονικής σύζευξης που είναι απαραίτητη για έναν ευδαίμονα και ισορροπημένο βίο. Η αρμονική αυτή σύζευξη αποτελεί και το αναγκαίο πρώτο στάδιο της μέθεξης με τον κόσμο των Θεών.

Οι ηλιακοί Θεοί Διόσκουροι είναι σύμβολα της ακλόνητης συντροφικότητας, της προσήλωσης στον στόχο, της εξισορρόπησης ενός αγώνα για σωματική ευεξία και πνευματική πρόοδο. Είναι φύλακες του αγωνιστικού έθους που γίνεται πλέον συνείδηση του θνητού ο οποίος τείνει προς τον άθλο. Εορτάζονται μετά την πάροδο της παντοδυναμίας του Ήλιου, κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο, που συμβολίζει την «ηλιοποίηση» της ανώτερης συνείδησης και την σύνδεση του «καθαρμένου» εαυτού με την θεϊκή προέλευση του.»

Η Ελληνική ΕΘνική Θρησκεία εύχεται σε κάθε ποιοτικό άνθρωπο Δύναμη Πνεύματος και έναν Ευδαίμονα Βίο με παραστάτες και καθοδηγητές τους Διόσκουρους.