Σε μια απρόσμενα ηλιόλουστη και σχετικά θερμή ημέρα, το ΥΣΕΕ πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου "2017" μία από τις πιο επιτυχημένες εκδρομές του, στην Επίδαυρο. Ήταν μία εκδρομή αρχαιογνωσίας και μύησης στην θεολογία του Ασκληπιού, πού άφησε κάτι περισσότερο από ικανοποιημένους τους τυχερούς ανθρώπους που συμμετείχαν.

Στη μικρή κοιλάδα της Αργολίδας αναπτύχθηκε το Ιερό του Ασκληπιού, του Θεού-ιατρού της αρχαιότητος, αρχικώς ως το κύριο Ιερό της πόλεως της Επιδαύρου και μετέπειτα ως το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου.

Επισκεφτήκαμε τον Ναό, το Εγκοιμητήριον, το Ιερό Φρέαρ και την περίφημη Θόλο που θεωρείται το τελειότερο παράδειγμα κυκλικού οικοδομήματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Μοναδικό για την αξιοθαύμαστη προσαρμογή του στο χώρο, την εξαίσια αρμονία των αναλογιών του και την απαράμιλλη ακουστική του, το θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί το τελειότερο και διασημότερο παράδειγμα αρχαίου ελληνικού θεάτρου και δικαίως συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας. Η περιήγηση τελείωσε με επίσκεψη στο Μουσείο.

Ακολούθησε γεύμα στη γραφική Αρχαία Επίδαυρο.

Η επόμενη αρχαιογνωστική έξοδός μας, σχεδιάζεται την Κυριακή 7 Ιανουαρίου "2018", με περιήγηση στην νότια κλιτύ της αθηναϊκής Ακροπόλεως.