Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών υπάρχει και μάχεται για την επαναφορά των πατρομήτριων τρόπων, εδώ και 25 έτη, προσφέροντας ανιδιοτελώς σε κάθε άνθρωπο καλής προαίρεσης το πολιτισμικό προτεινόμενο του Ελληνικού Εθνισμού. Μέσω αρχαιογνωστικών ομιλιών και διαλέξεων, Ιεροπραξιών, ιερατικών σχολείων και θεολογικών σεμιναρίων, κάνει προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο εκείνη την σπάνια ματιά που είναι απαραίτητη για να κατανοηθεί σε όλη του την απεραντοσύνη ο μεγαλειώδης Κόσμος των Ελλήνων.

Η ποιοτική διαφορά του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών από τον συμφυρματικό «χώρο» της αρχαιοπληξίας και της ανέξοδης «δωρεάν» άποψης, είναι αυτή που συνέβαλε στην εξάπλωση του σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την δημιουργία παραρτημάτων.

Σήμερα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την δημιουργία ενός ακόμα τοπικού πυρήνα, αυτή τη φορά στην Ηλεία. Υπό τα όμματα των Εθνικών Θεών των Ελλήνων και μετά από μία συγκλονιστική ιεροπραξία σε τοποθεσία της αρχαίας Ήλιδος, παραδόθηκαν σε μέλη του ΥΣΕΕ, τα θρησκευτικά εμβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας με το χαρακτηριστικό σύμβολο του Διός και έμβλημα της Ήλιδας, τον πτερόεντα κεραυνό.

 Παράλληλα με την Ιεροπραξία πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της μικρής Αθηναΐδος σύμφωνα με το τυπικό της ΕΕΘ, στην οποία ευχόμαστε Υγεία, Καλοτυχία με τους Θεούς και τις Θεές μας πάντα δίπλα της.

 Καλούμε τους Έλληνες Εθνικούς της Ηλείας να στηρίξουν την νέα προσπάθεια και να κρατήσουν άσβεστο το Ιερό Πυρ της επανελλήνισης στην περιοχή τους συμμετέχοντας ενεργά και με υπευθυνότητα στις δράσεις του ΥΣΕΕ Ηλείας.

 Το ΥΣΕΕ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Έλληνα Εθνικό να οργανωθεί στον φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και να γίνει ο ίδιος με την σειρά του ο δημιουργός παραρτήματος του ΥΣΕΕ στην περιοχή του. Είμαστε ο ζωντανός κρίκος της συνεχούς και παραδεδομένης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας η οποία παρά τους διωγμούς και τις διώξεις δεν έσβησε ποτέ. Αυτός ο κρίκος δεν θα σπάσει ποτέ, όσο κι αν ματαιοπονούν οι θύραθεν.

 Αν μπορείς να «δεις» ότι η πνευματική κατοχή από την επικρατούσα θρησκεία κρατά τον ιερό μας τόπο στο σκοτάδι του μεσαίωνα και της δεισιδαιμονίας, αν θεωρείς ότι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι η αναγκαία συνθήκη για το πολιτισμικό μέγεθος του Ελληνισμού, αν θεωρείς ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στην οργάνωση ενός πυρήνα της ΕΕΘ στην περιοχή σου, γίνε ο πρεσβευτής του αυθεντικού Ελληνισμού ανάβοντας το Ιερό Πυρ της επανελλήνισης στον τόπο σου.