Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου «2021», το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών συμμετείχε στο 7o Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε διαδικτυακά το ICCS (International Center for Cultural Studies) με θέμα «Ancient Cultures: Championing Humanity». Το ΥΣΕΕ εκπροσώπησε ο Κώστας Κεχαγιάς με ομιλία υπό τον τίτλο «Ελληνική Εθνική Θρησκεία: Μία θρησκεία Λογικότητας και Ανθρωπισμού».

Στην ομιλία του ο Κ. Κεχαγιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: ««Ο κόσμος για τους Έλληνες είναι αιώνιος, άχρονος, αυτοδημιούργητος δίχως κάποιο δημιουργικό εξωτερικό αίτιο, άφθαρτος, κυριαρχείται από την ανάγκη και διαποτίζεται από τον λόγο. Ο κόσμος εξελίσσεται εσωτερικά αν και τέλειος, μέχρι την επόμενη στιγμή που θα αγγίξει ξανά μια νέα εύτακτη τελειότητα, τα εσωτερικά του μέρη αλληλεπιδρούν μέσω δύο αρχών, της παθητικής αρχής της ύλης και την ενεργητικής αρχής του λόγου. Ο κόσμος δεν κινείται γραμμικά, δεν έχει αρχή και κάποιο προδιαγεγραμμένο τέλος, κινείται με κυκλική φορά αυτοεκπυρώνεται, αυτοκαταστρέφεται και αναδημιουργείται περιοδικά.
"κόσμον τόνδε, τὸν αὐτὸν ἁπάντων, οὔτε τις θεῶν οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησεν, ἀλλ᾽ ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν καὶ ἔσται πῦρ ἀείζωον, ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα."
Που σημαίνει ότι αυτόν τον κόσμο δεν τον έφτιαξε ούτε θεός ούτε άνθρωπος αλλά υπήρχε από πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει ως αιώνιο πυρ, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο, όπως πολύ λιτά τον περιέγραψε ο φιλόσοφος Ηράκλειτος.»

Παρακολουθήστε το βίντεο του ΥΣΕΕ που προβλήθηκε στο συνέδριο