Ιέρειες και Ιερείς της ΕΕΘ και του Επισήμου Φορέα της, του ΥΣΕΕ, παραβρέθηκαν με το πρώτο φως του Ηλίου σε ένα από τα Ιερά των Αθηνών σημεία, στο Ιερό της Θεάς Τύχης, στον λόφο του Αρδηττού, σε μία από τις σημαντικές κορυφές, που προστατεύουν και περιστοιχίζουν την Πόλη και τέλεσαν λατρευτική Ιεροπραξία προς τους Τριτοπάτορες Θεούς, και τον Επόπτη Ήλιο. 

Προς τον ουρανό της Πόλεως, και από εκεί προς τους Προστάτες Θεούς και Θέαινες, τα θυμιάματα μας κατευθύνουν τις ευχαριστίες των Εθνικών κατοίκων της. Στα ακόμη αφρόντιστα και, προς ώρας, παραμένοντα ατάκτως σκορπισμένα και ρημαγμένα Ιερά των Ελλήνων, θέτουμε νέα πνευματικά Θεμέλια, υποσχέσεων και θελήσεως, έως την τελική και δίκαιη αποκατάσταση τους. Όχι απλώς των υλικών τους και ως αρχιτεκτονικών κατασκευών, αλλά αυθεντική και ουσιώδη αποκατάσταση, Λόγου και Αξιών. 

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία από τώρα και στο εξής θα τελεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τις εξωτερικές της τελετές στο εν λόγω Ιερό της Αθήνας και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο μέρος.