Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών τίμησε την μνήμη των Μαραθωνομάχων προγόνων μας και εόρτασε την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 23 Σεπτεμβρίου "2017" στο Τρόπαιο Μαραθώνος. Την διπλή ιεροπραξία τέλεσε ο ιεροπρακτικός βραχίονας "Δελφύς" και την πλαισίωσε το άγημα "Σπαρτιατικές Μόρες", ενώ στεφάνους κατέθεσαν το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών "Θύρσος". Εορτασμοί για την Φθινοπωρινή Ισημερία πραγματοποιήθηκαν από τοπικά παραρτήματα και πυρήνες σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κρήτη, Θεσσαλία, Ρόδο, Κύπρο και Αμερική.

Tο Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών Θεσσαλονίκης εόρτασε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου την Φθινοπωρινή Ισημερία, την Ιεροπραξία τέλεσε ο Ιεροπρακτικός Βραχίονας «Κάβειροι». Ακολούθησε ονοματοδοσία του συνέλληνα Έκτορα.

Με μια λιτή και συγκινητική τελετή η Ένωση Σερραίων Εθνικών εόρτασε την Φθινοπωρινή Ισημερία, στο κτήμα του συνέλληνα Περσέα, κοντά στην Αρχαία Γαληψό. 
Ακολούθησε συμπόσιο εκ συμβολών.

Το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Αμερικής εόρτασε την Φθινοπωρινή Ισημερία και απέδωσε τιμές στην μνήμη των Μαραθωνομάχων. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε συμπόσιο.

Κοντά στο αρχαίο ιερό κορυφής του Βρύσινα στο Ρέθυμνο, εορτάστηκε η Φθινοπωρινή Ισημερία από το ΥΣΕΕ Κρήτης «Ιδαίων Γή», σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό ημερολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, η ιεροπρακτική ομάδα «Μορφώ» τίμησε τις θεότητες Δήμητρα, Φερσεφώνη, Πλούτων και καλωσόρισε την Φθινοπωρινή Ισημερία στον λατρευτικό της χώρο στα Λύμπια της Κύπρου. 
Ακολούθησε η ονοματοδοσία των κοριτσιών Αρτέμιδα, Υπατία, της μητέρας Ολυμπιάδα και του πατέρα Πυθαγόρα.