Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε τις «πολύχρυσες» Μυκήνες, όπως ονομάζει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, την πόλη που ίδρυσε ο μυθικός ήρωας Περσέας, γιος του Διός και της Δανάης. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ευχάριστη διάθεση, με ξεναγούς την Ευαγγελία Καφετσιδάκη και τον Χρήστο Πολατίδη, περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και βαδίσαμε στα βήματα των αρχαίων Μυκηναίων.
Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, η επίσκεψη στο ανάκτορο κορυφής, η αφήγηση του μύθου των Κυκλώπων, η Ιστορία της ανακάλυψης του χρυσού προσωπείου από τον Σλήμαν καθώς και τα ενδιαφέροντα εκθέματα του Μουσείου μας ξεδίπλωσαν την ιστορία του τόπου και μας αποκάλυψαν το μεγαλείο του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το 34ο Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά όπου ανακαλύψαμε τον Μυθικό Θησαυρό του Ατρέως μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι «Κρυμμένου Θησαυρού» που οδηγεί στην Γνώση! Επίσης, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους μύθους που σχετίζονται με τον ιδρυτή των Μυκηνών, Περσέα καθώς και τον αγώνα του με την Μέδουσα!
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε και φαγητό στην Κόρινθο.