Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 11 το πρωί, το Μυθολογικό Εργαστήρι για Παιδιά ξεκίνησε τον 4ο κύκλο του ταξιδιού του στον θαυμάσιο κόσμο της Γνώσης.
Στο 17ο Μυθολογικό Εργαστήρι (1ο του 4ου κύκλου) γίναμε για λίγο εξερευνητές του διαστήματος και με τον Γεωλόγο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπ. δρ Γιάννη Μπαντέκα μάθαμε για το ηλιακό μας σύστημα, για τους πλανήτες που το αποτελούν και άλλες πληροφορίες που έκαναν το ταξίδι μας ακόμα πιο συναρπαστικό. Ακούσαμε τους ήχους των πλανητών και αποχαιρετίσαμε το διαστημικό όχημα Cassini. Τα παιδιά κατασκεύασαν με τη φαντασία τους τον δικό τους μοναδικό πλανήτη, με δακτυλίους και δορυφόρους.
Ταξιδέψαμε στην Θεμίσκυρα, την χώρα που ζουν, σύμφωνα με τον Μύθο, οι γενναίες Αμαζόνες και μαζί με τον Ηρακλή συναντήσαμε την βασίλισσά τους, Ιππολύτη.
Επίσης, γνωρίσαμε τον φιλόσοφο Σωκράτη και μιλήσαμε για τον σωκρατικό τρόπο σκέψης αλλά και την Μαιευτική Μέθοδο. Τα παιδιά τοποθετήθηκαν πάνω σε όρους όπως η Φιλία και η Αρετή.
Στη νέα ενότητα της Θεατρικής Αγωγής για παιδιά «Θυμέλη» έγινε μια εισαγωγή για το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα.
Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών έγινε με ευχάριστο τρόπο μέσα από τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων, από την Ουρανία Τουτουντζή, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα φιλοσοφικών, λογοτεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

Το Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά αποτελεί Εκπαιδευτικό Βραχίονα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών.

Φωτογραφική κάλυψη: Ηρακλής Πατραμάνης