Την Κυριακή 11 Μαρτίου στο 22ο Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά (6ο του 4ου κύκλου) ταξιδέψαμε στην Αρχαία Αθήνα στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και γιορτάσαμε τα «Μεγάλα Παναθήναια», τη λαμπρή γιορτή των αρχαίων Αθηναίων προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, την προστάτιδα της πόλης, μαθαίνοντας για την γιορτή και την μεγάλη πομπή.
Υποδυόμενοι/ες για λίγο τις Εργαστίνες ζωγραφίσαμε την παράσταση του «ιερού κροκωτού πέπλου». Μαζί με το ομοίωμα της τριήρους κάναμε μια μικρή πομπή και αφιερώσαμε στην θεά Αθηνά ευχαριστώντας την που προστατεύει την πόλη μας.
Με τους Μικρούς Φιλοσόφους περπατήσαμε στον Κήπο του Επίκουρου όπου και μάθαμε τις ιδιαίτερες διδασκαλίες του για την ζωή, την φύση, τη φιλία αλλά και όλα τα καινούρια πράγματα που προσέφερε στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

Ευχαριστούμε τον ζωγράφο Απολλόδωρο Βασίλη Γιαννάκο για το ομοίωμα τριήρους που φιλοτέχνησε ειδικά για το Μυθολογικό Εργαστήρι καθώς και την Μαρίνα Ψαράκη για την χορηγία του «Ιερού Πέπλου».

Επίσης, ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ερμεία Μαστρογιάννη για τα όμορφα παζλ που πρόσφερε στα παιδιά του Μυθολογικού Εργαστηρίου.

Φωτογραφική κάλυψη: Ηρακλής Πατραμάνης