Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το «Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά» ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του στους μύθους, την φιλοσοφία, τις επιστήμες και τη γνώση.
Μέσα από το Έπος του Ομήρου και με συντροφιά τον πολυμήχανο Οδυσσέα, ταξιδέψαμε μαζί του και συναντήσαμε τους Ραψωδούς, τους επικούς ποιητές και μιλήσαμε για τις Εννέα Μούσες και για το δώρο της Μνήμης και της Έμπνευσης που δίνουν στους ανθρώπους.
Υποδυθήκαμε τους Αρχαιολόγους και ανακαλύψαμε χαμένα Έπη, τα οποία παρουσιάσαμε στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό...
Οι Μικροί μας Φιλόσοφοι συνάντησαν τον Ερατοσθένη και έμαθαν με ποιον τρόπο μέτρησε την περιφέρεια της Γής αποδεικνύοντας πώς μια απλή ιδέα και ένα ανήσυχο μυαλό είναι όλα όσα χρειάζονται για να αλλάξεις τον κόσμο.

Σας περιμένουμε στο επόμενο Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Ακρόπολη των Αθηνών για να γνωρίσουμε την τοπογραφία της και να περιηγηθούμε στον μύθο της διεκδίκησης της πόλης από την Αθηνά και τον Ποσειδώνα και να δούμε από κοντά τα δώρα τους, την ελιά και τα σημάδια της τρίαινας.

Το Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά αποτελεί Εκπαιδευτικό Βραχίονα του ΥΣΕΕ.

Φωτογραφική κάλυψη: Ηρακλής Πατραμάνης