ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΣΕΕ

Δείτε ομιλίες και εκδηλώσεις του ΥΣΕΕ από το 2019

«Η Ιερά Εξέταση του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως λίγο πριν την Επανάσταση του 1821»

Ομιλητής: Μηνάς Παπαγεωργίου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Υ.Σ.Ε.Ε., το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, η ομιλία του Μηνά Παπαγεωργίου για την « Ιερά Εξέταση του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως λίγο πριν την Επανάσταση του 1821».

Ο ομιλητής παρουσίασε, μέσα από τις γραπτές πρωτογενείς πηγές των ίδιων των ορθόδοξων συνεργατών των κατακτητών, τις μανιώδεις προσπάθειες της ορθοδοξίας να εξοντώσει τον επαναστατικό λόγο των Διαφωτιστών, να λογοκρίνει την προεπαναστατική πνευματική παραγωγή της ευρωπαϊκής και εγχώριας διανόησης, σύμφωνα με τα δικά τους στενά και μη εθνικά συμφέροντα, τα σχέδια καταδίωξης που έφταναν έως την δολοφονία των Διαφωτιστών, την καύση βιβλίων στην πατριαρχική αυλή.

Ευχαριστούμε τον Μ. Παπαγεωργίου για αυτή την ενδελεχή και τεκμηριωμένη παρουσίαση μιας επιμελώς άγνωστης ιστορίας, μιας ακόμα ιστορία απάτης από την θρησκεία της «αγάπης», που καλύπτεται από τον δυσώδη όγκο της πληθωρικής πληροφορίας που διακινείται από τα ελέγχόμενα ΜΜΕ και λιβανίζει τον αντεπαναστάτη Π.Π. Γερμανό σαν τάχα ταγμένο στην ιδέα της εθνικής ελευθερίας ή τον υπάλληλο του Σουλτάνου Γρηγόριο Έ σαν τάχα μάρτυρα του ξεσηκωμού. Η ιστορία ωστόσο είναι πολύ διαφορετική από αυτή που φαλκιδεύουν οι εχθροί της ελευθερίας του ανθρώπου. Και αυτή, η διαφορετική μη «ορθοδοξοποιημένη» ιστορία παρουσιάστηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

«ΥΠΗΡΞΕ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ;»

Ομιλητής: Δημήτριος Τακτικός

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΥΣΕΕ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η ομιλία του Δ. Τακτικού με θέμα: «ΥΠΗΡΞΕ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ;»
«Τα θεία μη νομίζοντας: Η ασέβεια στην κλασική Αθήνα»
Μια διάλεξη που διέλυσε την μαύρη προπαγάνδα των κρατούντων περί της δήθεν δίωξης ιδεών στην κλασική Αθήνα.
Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή διάλεξη θα συμπεριληφθεί ως άρθρο πλέον στην ετήσια επιθεώρηση που ετοιμάζεται από το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Φεβρουάριο σε έντυπη μορφή, υπό τον τίτλο: «ΩΚΥΡΡΟΟΝ».
Όσοι δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν στην παρουσίαση, θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν για την «ασέβεια» στην κλασική Αθήνα, στο αναμενόμενο «ΩΚΥΡΡΟΟΝ», ανάμεσα σε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία της Σοφίας Βλαχούλη, με θέμα «Εισαγωγή στον Ελληνισμό», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, μέσω διαδικτύου στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΥΣΕΕ με το Cultural and Civilasational Studies

«Πλατωνικός Παρμενίδης: η οντολογία του Ενός στο πλαίσιο της θεωρίας των ιδεών»

Ομιλητές: Άννα Γρίβα και Μάρκος Δενδρινός

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία να «ξεναγηθούμε» στον κόσμο της πλατωνικής οντολογίας. Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου ΠΛΑΤΩΝ :«ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ» από τις καλές εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ, με εκτενή σχολιασμό και απόδοση στην νεοελληνική από τους: Άννα Γρίβα και Μάρκο Δενδρινό, οι ομιλητές με εύληπτο λόγο και διεισδυτική ματιά πάνω στο πρωτότυπο κείμενο, «μύησαν» τους παρευρισκομένους στον εν πολλοίς άγνωστο ή παραμορφωμένο ή κακοποιημένο κόσμο του πλατωνικού ΕΙΝΑΙ.

Ευχαριστούμε την Άννα Γρίβα και τον Μάρκο Δενδρινό για την εξαιρετική παρουσίαση, ενός κατά γενική ομολογία δυσνόητου έργου, η ανάλυση του οποίου απαιτεί και το αντίστοιχο πεπαιδευμένο ακροατήριο που θέτει την Φιλοσοφία ως την αναγκαία συνθήκη για την προσέγγιση του κόσμου των Θεών μέσα από λογικότητα και ορθοκρισία.