Στις 13 Μαρτίου «2010» το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών απάντησε μέσω της Γραμματείας του σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του περιοδικού «Mystery». Οι αυτούσιες ερωτήσεις που τέθηκαν και οι αυτούσιες απαντήσεις που δόθηκαν ήσαν οι ακόλουθες.

Τι πιστεύετε πως ήταν οι Θεοί για τους Αρχαίους Έλληνες; Δυνάμεις της Φύσης; Διδακτικές Αλληγορίες; Η κάτι άλλο;

Το τι είναι οι Θεοί δεν είναι θέμα προσωπικής «πίστης», ή «χαβά» θα τολμούσαμε να πούμε, του καθενός, γιατί τότε θα καταλήγαμε στο να νομιμοποιήσουμε τις σύγχρονες φαιδρότητες που σπέρνει η χριστιανική προπαγάνδα για να δυσφημίσει την Ελληνική Εθνική Θρησκεία. Ούτε... εξωγήϊνοι είναι λοιπόν, ούτε... θεοποιημένοι θνητοί, ούτε... συμβολισμοί, ούτε... άγγελοι του υποτιθέμενου «θεού» των μονοθεϊστών, ούτε... «δαίμονες» (όπως επί αιώνες ισχυρίζεται η επίσημη χριστιανική θέση αν και σήμερα ντρέπεται να το ομολογήσει ανοικτά), ούτε τίποτε άλλο ανάλογο σε χυδαιότητα ή σαχλότητα. Για μια πρώτη γνωριμία με την πραγματική φύση των Θεών, ο σοβαρός αναγνώστης μπορεί να καταφύγει στην σιγουριά και εγκυρότητα της Ελληνικής Γραμματείας και να διαβάσει το γνωστό - άγνωστο έργο του Σαλλούστιου «Περί των Θεών και του Κόσμου».

Αν οι Θεοί είναι οντολογικές υπάρξεις, τότε ποια είναι η φύση τους; Αναπνέουν, σκέφτονται και ζούν όπως περίπου και οι άνθρωποι; Ή πρόκειται για όντα που η «βιολογία» τους δεν θα μας γίνει ποτέ γνωστή;

Αν θα επιχειρούσαμε έναν βάναυσα περιληπτικό ορισμό των Θεών, τότε θα λέγαμε ότι με αυτό το επίθετο ονομάζονται τα τέλεια και ταξιθετικά όντα (μετοχή ενεστώτος του ρήματος «ειμί», δηλαδή είμαι, υπάρχω) που κατέχουν την Αθανασία και την Γνώση, περιρρέουν / διαρρέουν απρόσκοπτα όλον τον υλικό κόσμο και επιδρούν επάνω του, συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή στην συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών, δεν εμπλέκονται σε ζώνες δράσεως άλλων Θεών και υπόκεινται στη νομοτέλεια του φυσικού Κόσμου και υπηρετούν τους Νόμους του.

Οι Θεοί είναι τέλειοι, αθάνατοι, δίκαιοι, άνευ γένους, αμετάβλητοι, άπειροι, συνεκτικοί, αϋλοι αλλά και διϋλικοί, μοιράζονται με όλα τα θνητά όντα και τους ανθρώπους την κοινή Ουσία, ωστόσο δεν έχουν αποκοπεί από την Πρώτη δημιουργική Αιτία. Για να γίνουν όμως κατανοητά όλα αυτά, προϋποτίθεται καλή κλασική παιδεία, την οποία βεβαίως το σύγχρονο κράτος φροντίζει επισταμένως να μην δώσει ποτέ μέσα από τα σχολεία του.

Οι Θεοί των αρχαίων αντικαταστάθηκαν από καινούργιες μορφές λατρείας. Τι απέγιναν όμως οι Θεοί των παλιών; Αφομοιώθηκαν, έσβησαν από την μνήμη μας ή εγκατέλειψαν την ανθρωπότητα;

Όπως έχουμε τονίσει σε ένα έντυπο φυλλάδιό μας, "οι Θεοί δρουν ανελλιπώς και φυσικά δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», δεν «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή οργανωμένων συστημάτων ασεβείας". Το ότι εδώ και κάποιους αιώνες (7 κατά μέσον όρο) έχουν επικρατήσει στον πλανήτη μας με την βία των όπλων αρχικά και με την οικονομική τυραννία στην συνέχεια οι διάφορες αιρέσεις του λεγόμενου «Μονοθεϊσμού», ή ορθότερα της θρησκείας του υποτιθέμενου «θεού» Ιαχωβά, δεν ενδιαφέρει τους, ούτως ή άλλως μάκαρες, Θεούς, ούτε αλλάζει την αιώνια στάση τους απέναντι στην ανθρωπότητα, η οποία απλώς τώρα εισπράττει αυτό που της αξίζει, δηλαδή το αντίτιμο της ύβρεως.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως βλέπουν στα όνειρα τους ή σε οράματα, ξανά τους αρχαίους Θεούς. Πιστεύετε πως αυτό μαρτυρά μια υπαρξιακή κρίση στην κοινωνία μας ή οι Θεοί επιστρέφουν και προσπαθούν να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας;

Τίποτε από τα δύο, ιδίως το δεύτερο, αφού οι Θεοί ποτέ δεν «έφυγαν» ώστε κάποιος να νομιμοποιείται σήμερα να κάνει λόγο για «επιστροφή». Κάποιοι άνθρωποι επικοινωνούν ξανά με τους Θεούς, γιατί προφανώς απλώς έχουν ξεφύγει από την κυρίαρχη ασέβεια και ύβρι και έχουν ξανακάνει την ψυχή τους δεκτική στην Αλήθεια.

Αν οι Θεοί υπάρχουν, τότε με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους;

Η ύπαρξη των δικών μας Θεών αποδεικνύεται από την ύπαρξη του διατεταγμένου Κόσμου. Άρα δεν συζητάμε αυτό το «εάν» της ερώτησης. Αφορά μάλλον τον υποτιθέμενο εξωκοσμικό «έναν» Θεό, του οποίου οι οπαδοί χρειάζονται εκτροπές της τάξης του Κόσμου, δηλαδή «θαύματα», για να «αποδείξουν» εναγωνίως την υποτιθέμενη ύπαρξή του. Όσο τώρα για το πώς επικοινωνεί κάποιος θνητός με τους Θεούς, η απάντηση βρίσκεται στο πώς επικοινωνούν τα ομοούσια τμήματα του Όλου με το Όλον αλλά και μεταξύ τους.

Αν για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιου είδους τελετή, τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει αυτό το τυπικό ώστε να μας φέρνει σε επαφή μαζί τους;

Μια ιεροπραξία αποτελεί πάντα μια ξεκάθαρη προσπάθεια επικοινωνίας με τους Θεούς. Βασικός νόμος της ορθοπραξίας της είναι να γίνεται αυτή με καθαρή καρδιά και καθαρό μυαλό. Όμως οι πιο άμεσες και έντονες μορφές επικοινωνίας με τους Θεούς έχουν έλθει έξω από ιεροπραξίες, «εν αιθρία», σε στιγμές που απλώς οι άνθρωποι βρέθηκαν σε στιγμές γαλήνιας χαράς, ακριβώς με καθαρή καρδιά και καθαρό μυαλό.

Αν οι Θεοί υπάρχουν, γιατί εμφανίζονται μονάχα σε λίγους; Γιατί το κάνουν μέσα από όνειρα και αμφίβολες οπτασίες και όχι φανερά και μαζικά;

Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι για τον ίδιο λόγο που και η Φιλοσοφία είναι για λίγους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δεκτικότητα. Η απάντηση στην δεύτερη είναι ότι το κάνουν και με άλλους τρόπους, περισσότερο βέβαιους, όσο για την... μαζικότητα, δεν νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο ενδιαφέρει τους Θεούς. Δεν είναι πολιτευτές, ούτε αναζητούν οπαδούς. Φανερώνουν απλώς την Αλήθεια και καθοδηγούν και μάλιστα δίχως πάθος, αδιάφορα, όπως εφαρμόζεται ένας φυσικός νόμος. Είναι δε προφανές ότι λίγοι άνθρωποι έχουν την ποιότητα να αξίζουν αυτήν την φανέρωση και καθοδήγηση .

Πιστεύετε πως οι αρχαίοι Θεοί έχουν την θέληση να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας;

Οι Θεοί ανέκαθεν επικοινωνούσαν, επικοινωνούν και αιώνια θα επικοινωνούν με όλα τα τμήματα της εκδηλωμένης Φύσης, συνεπώς και με τους ανθρώπους. Με τους τελευταίους βεβαίως υπάρχει το πρόβλημα ότι εάν, ως έλλογα όντα που είναι, στραφούν σε νοητικό επίπεδο συνειδητά προς την ύβρι, παύει κάθε επικοινωνία. Είναι αυτονόητο αυτό και δυστυχώς συμβαίνει εδώ και κάποιους αιώνες, με την παγκόσμια βίαιη επικράτηση του μονοθεϊσμού και την δια πυρός και σιδήρου καταστροφή των εθνών. Όσοι τυχεροί, είτε ως συλλογικότητες είτε ως άτομα, έμειναν απρόσβλητοι από την ύβρι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Θεοί δεν έπαψαν ποτέ να τους οδηγούν.

Πιστεύετε πως γνωρίζουν και νοιάζονται για την κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας;

Για την κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδος, δηλαδή ενός κράτους που απλώς λέγεται «ελληνικό», είναι υπηρέτης της ορθόδοξης θεοκρατίας και προωθεί τον βυζαντινισμό και την καθολική διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, βεβαίως και όχι. Για το ελληνικό έθνος, δηλαδή για εκείνους που συνειδητά και ελεύθερα στρέφονται προς αυτούς και αφιερώνουν την ζωή τους στην παλινόρθωση των ελληνικών εθνικών πραγμάτων, βεβαίως και ναι.

Αρκετοί λένε πως οι αρχαίοι Θεοί μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και να ενισχύσουν την χώρα μας. Συμφωνείτε; Και αν ναι, με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό;

Είναι φανερό ότι αυτοί που λένε κάτι τέτοιο δεν έχουν ιδέα για την φύση των Θεών μας, αλλά και ούτε καν για τις βασικές παραδοχές της Εθνολογίας, η οποία βοά ότι τα έθνη δεν ταυτίζονται με κράτη, ακόμα και εάν κάποιο από τα δεύτερα τυχαίνει να έχει ιδιοποιηθεί το όνομα ενός έθνους. Το ελληνικό έθνος δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό της ορθόδοξης θεοκρατίας που παριστάνει το «ελληνικό» κράτος και του οποίου τα σχολεία, οι θεσμοί, οι υπηρεσίες, τα Μ.Μ.Ε. αγωνίζονται νυχθημερόν όχι για τίποτε άλλο αλλά αποκλειστικά για να παράξουν διεφθαρμένες κανιβαλικές ατομικότητες που να ακυρώνουν κάθε προοπτική πολιτικού ανθρώπου και νέα φοβισμένα πρόβατα για το «ποίμνιο» των θεοκρατών. Αρκετά ιδιόρρυθμα μάλιστα πρόβατα, αφού είναι ταυτόχρονα φοβισμένα αλλά και φθονερά. Όχι μόνο αγνοούν το τι πραγματικά ήσαν και είναι οι Έλληνες, αλλά, τελευταία, εκδηλώνουν κι από πάνω ανοικτή εχθρότητα προς όλους εμάς που υψώνουμε το αγωνιστικό λάβαρο της παλινόρθωσης του Ελληνικού Εθνισμού.