Ανακοίνωση 373/ 03.9."2019"

Με πραγματικό τρόμο διαβάσαμε την εισέτι μη διαψευσθείσα δήλωση της υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατά την οποία: «Έχουμε 10 φορές περισσότερες (αρχαιότητες) από όσες μπορούμε πιθανόν να εκθέσουμε. Σχεδόν καθημερινά κάτι πολύτιμο βρίσκεται. Θέλουμε να εξάγουμε αυτά τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία».

Πράγματι, τρόμο προκαλεί η αντίληψη της σημερινής υπουργού πολιτισμού για τις προχριστιανικές αρχαιότητες, τις οποίες θεωρεί εκποιήσιμες σαν εμπόρευμα, δήθεν επειδή δεν επαρκούν τα μουσεία για να εκτεθούν!

Θεωρούμε βέβαιο ότι στα προς εκποίησιν «πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία» δεν συγκαταλέγονται βυζαντινές εικόνες, μουμιοποιημένα πτώματα, άγιες παντόφλες, διαβασμένα κάστανα, άγια ξύλα, αποτμήματα της ιεράς πόσθης και άλλα υποπροϊόντα της υποκουλτούρας που παράγει η ρωμιοσύνη. Και είναι βέβαιο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα διάφορα «ιερά κειμήλια» της ορθόδοξης δεισιδαιμονίας απλώς παράγουν εισόδημα σε αυτούς που τα εκθέτουν για προσκύνημα στο εσωτερικό, ενώ μόνο γέλωτα και οίκτο μπορούν να προκαλέσουν στο εξωτερικό.

Συνεπώς, όπως τεκμαίρεται από τις δηλώσεις της, η κ. Μενδώνη έχει θέσει ως στόχο την εξαφάνιση δια της εκποιήσεως όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτιστικών μνημείων του εθνικού ελληνισμού και συγκεκριμένα όσα της θυμίζουν την ενδεχομένως αντιπαθητική για την ίδια προχριστιανική ιστορία του έθνους των Ελλήνων. Ήταν αναμενόμενο για την νέα υπουργό Πολιτισμού να ασκείται στην εκπλήρωση των φαντασιώσεων των πνευματικών της αφεντικών· εξάλλου αυτήν της την τάση την είχαμε ήδη καταγγείλει δημόσια με ευκαιρία την υπουργοποίησή της (ανακοίνωση 371 9/7/«2019») και δυστυχώς είχαμε δίκιο, ενώ ελπίζαμε να πέσουμε έξω.

Έστω και έτσι όμως, στην υπόλοιπη κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι μπορούν να οικοδομηθούν και να στελεχωθούν νέα μουσεία; Έστω και με την αγοραία προσέγγιση ότι πρόκειται για επένδυση στο ένα και μοναδικό πολιτισμικό στοιχείο που βρίσκουν ενδιαφέρον οι επισκέπτες της χώρας μας; Δεν είναι αργά για τον πρωθυπουργό να απαιτήσει την άμεση παραίτηση της κ. Μενδώνη και να ακολουθήσει τον δρόμο της αξιοποίησης αντί για τον δρόμο της εκποίησης.

Διότι τι προσπαθεί πραγματικά να πετύχει η κ. Μενδώνη; Να ξεφορτωθεί τις τόσο ενοχλητικές γι αυτήν αρχαιότητες, να αφανίσει την ιστορική μνήμη, να καταχώσει στη λήθη κάθε τι που μαρτυρεί τη συνέχεια και τις αξίες του εθνικού ελληνισμού. Θέλει να καταδικάσει τους Έλληνες σε ιστορική αφασία και να τους αποκόψει από την εθνική τους κληρονομιά. Αποδεικνύεται ότι υπηρετεί τυφλά την μισαλλοδοξία συνεχίζοντας την εφαρμογή των βυζαντινών ανθελληνικών εδίκτων, συνεχίζοντας το «Ες έδαφος φέρειν» ενός πολιτισμικού έργου που δεν της ανήκει, συνεχίζοντας τον διωγμό του ελληνισμού ως το σήμερα, 2019 έτη μετά την απαρχή της χριστιανικής χρονολόγησης.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, με αφορμή την κατάπτυστη για υπουργό πολιτισμού δήλωση της κ. Μενδώνη, ζητεί την άμεση απομάκρυνσή της από το υπουργικό αξίωμα. Ζητεί επιπλέον και ρητή αναφορά στο προς αναθεώρηση σύνταγμα για απαγόρευση της εκποίησης, πώλησης και μακροχρόνιας ενοικίασης των ελληνικών πολιτισμικών μνημείων και αγαθών.